לשכת ראש הממשלה הודיעה אמש (ראשון) שראש המוסד דדי ברנע שב מפגישתו עם ראש ה-CIA, ראש ממשלת קטאר וראש המודיעין המצרי ברומא. בפגישה דנו הצדדים במסמך ההבהרות שהועבר מישראל בנושא העסקה להשבת החטופים והפסקת המלחמה. "בימים הקרובים יימשך המשא ומתן אודות הסוגיות המרכזיות", נכתב בהודעה.
ההודעה הזו הינה תמציתית ולמעשה לא מפרטת דבר על המשא ומתן. אולם, במסמך ההבהרות הישראלי החדש נוסחו שלושת העקרונות שראש הממשלה נתניהו הוסיף לאחרונה.
ההבהרות נוגעות בנושאים הבאים: מנגנון לבדיקת חמושים מדרום לצפון הרצועה, נושא השהות של כוחות צה״ל בציר פילדלפי וקבלה מראש של רשימת החטופים החיים שישוחררו. הן נוסחו באופן שיאפשר למתווכות, שצפויות להעביר אותן לחמאס בזמן הקרוב, לאשרן.
בעיתון הלבנוני אל אח'באר דווח הבוקר כי בסבירות גבוהה חמאס לא יקבל את ההצעה הישראלית החדשה שהוגשה. עוד דווח כי בפגישות ברומא נידונה בפירוט הדרישה לנסיגה ישראלית מציר פילדלפי בשלב הראשון של העסקה. לדברי מקורות יודעי דבר, "הדבר הותנה בהתקנה מהירה ויעילה של חיישנים למעקב וניטור לאורך רצועת הגבול שבין רצועת עזה לשטח מצרים".
לדברי גורם מצרי ששוחח עם אל-אח'באר, "קהיר ביקשה להתחיל בנסיגה הדרגתית, בהתבסס על כך שישראל לא תגלה שום מנהרות חודרות בגבול שבין רצועת עזה לסיני, מאז השליטה הישראלית על הציר במאי האחרון".
עוד הוסיפו כי ישראל הציגה את הרעיון של הקמת מנגנון בין-לאומי למניעת חזרתם של חמושים לצפון רצועת עזה. לדברי הגורם, ישראל ביקשה גם "מיצוב מחדש" של כוחותיה ברצועת עזה, ולא רק ברצועת הגבול - מה שיאפשר לה להגיע במהירות לכל מקום בתוך עזה, בכל מקרה של אירוע פתאומי.
למעשה, ההצעה החדשה עודכנה אחרי לחץ גדול של האמריקנים, שפעלו במטרה לייצר מסמך הבהרות שיאפשר התקדמות במשא ומתן. בימים הקרובים נבין כיצד חמאס יתייחס לשינויים האלו.
עם זאת, יש לציין שלפי שעה אין הרבה אופטימיות בקרב גורמי המקצוע. מוקדם יותר היום גורם ישראלי בכיר מסר לחדשות 12: "ספק גדול שההצעה הזו תעבור את המתווכות, ספק שהן יסכימו לגלגל את ההצעה לחמאס לאור השינוי המהותי שיש בה".