שר החוץ גדעון סער השתתף אתמול (שני) בכנס של שרי החוץ של האיחוד האירופי בבריסל, שם נועד עם עמיתיו האירופים במפגש האסוציאציה, מפגש שעוסקים בו ביחסי ישראל והאיחוד האירופי. שר החוץ התייחס למספר נושאים, ובהם האנטישמיות הגואה באירופה, איראן, וגם נפילת משטרו של בשאר אל-אסד בסוריה והחלפתו באבו מוחמד אל-ג'ולאני.
"אני שומע דיבורים על מעבר שלטוני בסוריה - מבחינתי זה מגוחך", אמר סער לשרי החוץ שהשתתפו בכנס. "הממשלה החדשה בסוריה היא קבוצת טרור איסלאמית ג'יהאדיסטית מאידליב, שתפסה את דמשק בכוח. כולנו שמחים שאסד איננו, אך עלינו להיות ריאליים לגביהם", הוסיף שר החוץ שניסה "לצנן" את ההתלהבות באירופה בנוגע למשטר החדש בסוריה, שמדינות אירופיות רבות כבר שלחו נציגים לברכו ולנסות להקים יחסי עבודה בין המדינות.
"האיסלאמיסטים מדברים בנועם, אבל תבדקו איך איראן דיברה ב-1979 עם פרוץ המהפכה האיסלאמית. כולם יודעים מי הוא המנהיג החדש", המשיך סער. "הממשלה החדשה נוקמת בעלווים, ופוגעת בכורדים. אנחנו לא נתפשר על ביטחוננו בגבול. חמאס והג'יהאד האיסלאמי פועלים בסוריה כדי ליצור חזית נוספת נגד מדינת ישראל", הסביר שר החוץ את המדיניות שישראל מתכוונת לנקוט לנוכח איומים מגבול סוריה.

לפני פחות מחודש, ביקר שר הביטחון ישראל כ"ץ במוצבי החרמון הסורי, שם הוצב צה"ל שעות מפתיחת המערכה שהפילה את משטר אסד. "צה"ל יישאר בפסגת החרמון ובאזור הביטחון לזמן בלתי מוגבל כדי להבטיח את ביטחון תושבי מדינת ישראל", הכריז כ"ץ בתום הערכת המצב שקיים במקום. "לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס במרחב הביטחון בדרום סוריה - מכאן ועד לציר סוויידא-דמשק ולא נהיה תלויים באחרים להגנתנו", הוסיף שר הביטחון.
במהלך הביקור, שוחח שר הביטחון עם לוחמי יחידת האלפיניסטים, עם לוחמי הגדוד החרדי 8551 ועם אנשי יחידת הניוד הר ציון, והודה להם על תרומתם. השר כ"ץ אף אמר כי "נקיים קשר עם אוכלוסיות ידידותיות במרחב ליחסי שכנות טובה, בדגש על האוכלוסייה הדרוזית הגדולה, שלה קשר היסטורי ומשפחתי קרוב עם אחינו הדרוזים אזרחי ישראל".