ראש הממשלה בנימין נתניהו עושה דרכו במטוס "כנף ציון" מבודפשט וצפוי לנחות הלילה (בין ראשון לשני) בוושינגטון לפגישה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הביקור לא תוכנן מראש, ויצא לפועל בעקבות שיחה משולשת שקיימו נתניהו, ראש ממשלת הונגריה וטראמפ בביקור בבודפשט.
ביקורו של ראש הממשלה בארצות הברית צפוי להסתיים ביום שלישי, אך מסתמן כי הוא יוארך פעם נוספת, אולי ביממה.
לוח הזמנים של נתניהו בארה"ב
- מחר בערב נתניהו וטראמפ ייפגשו בבית הלבן, בסביבות השעה 20:00, שעון ישראל. אז, יתקיימו הצהרות משותפות של השניים בחדר הסגלגל.
- בהמשך תיערך פגישה מורחבת בין הצדדים, שבה צפוי להשתתף גם שליחו של טראמפ לענייני המזרח התיכון סטיב וויטקוף. אחריה צפויה להתקיים מסיבת עיתונאים באגף המזרחי של הבית הלבן.
- פגישה נוספת מתוכננת עם שר הכלכלה האמריקני בנושא המכסים שהטיל טראמפ על מדינות העולם, ובכללן ישראל.

הפגישה עם שר הכלכלה של ארה"ב היא לכאורה הסיבה להגעה של נתניהו לארה"ב, אלא שגורמים ישראליים מעריכים שטראמפ מתכוון לנצל את פגישתו את רה"מ כדי ללחוץ עליו, ככל הנראה בכל הנוגע לסוגיית ההסכם לשחרור החטופים והפסקת האש בעזה.
עד כה ציר דרמר-וויטקוף להשגת הסכם לשחרור חטופים נכשל. חמאס הציע לשחרר סך הכול חמישה חטופים חיים - הצעה שישראל לא מוכנה לקבל כלל. שני המנהיגים, שייפגשו בוושינגטון בפעם השנייה מאז שטראמפ חזר לבית הלבן, צפויים לדון גם במו"מ עם איראן ובניסיונות של טורקיה להתבסס בסוריה.
עוד בנושא - סיקור N12
- הנושאים שיעלו בפגישה הדחופה בין טראמפ לנתניהו - והדאגה בלשכת רה"מ
- הסיבה לביקור הבהול של נתניהו בוושינגטון
- המכסים של טראמפ מכים בישראל: מה שצריך לדעת
- הכי קרובים לעימות: הסלמה בין ישראל וטורקיה
- דיווח: הסיוע ההגנתי הקריטי של טראמפ לישראל
בהודעת לשכת רה"מ שאישרה את הביקור, נכתב במפורש שמדובר ב"הזמנה של טראמפ". בלשכת רה"מ היו מעדיפים שהביקור יתקיים מיד לאחר חג הפסח, אבל דווקא הבית הלבן רצה שהפגישה תתקיים השבוע. הבהילות הזו מטרידה במעט את לשכת נתניהו ומעלה את השאלה "מה רוצה הנשיא"? האם בכל זאת, מעבר לסוגיות הברורות שיידונו בין הצדדים, יש כאן "הנחתה" שבישראל לא צופים.
בין הנושאים שהשניים ידונו בהם הם המכסים, אחרי שישראל נכנסה לרשימת 60 המדינות שטראמפ כלל בתוכנית הכלכלית החדשה שלו. בירושלים ניסו למנוע את הטלת המכסים כאשר שר האוצר סמוטריץ' הכריז על הורדה לאפס של המכסים על ייבוא סחורות מארה"ב, אבל זה לא שינה כהוא זה לאמריקנים, שהטילו מכסים בגובה של 17% על ישראל. במישור מאזן הסחר בין המדינות, ישראל מייצאת לארה"ב הרבה יותר מאשר היא מייבאת, ובמשוואה הפשוטה שייצר הנשיא, ישראל צריכה "להתיישר".

עוד על השולחן במסגרת הפגישה האישית בין השניים וכן בפגישות המורחבות: האיום האיראני. הנשיא טראמפ הציב אולטימטום לאיראן שאמור לפוג בתוך כחודש וחצי, אבל מנגד מאותת בכל דרך אפשרית שפניו לנתיב דיפלומטי, גם אם בקשיחות. ארה"ב מתקפת את הדרישה למו"מ עם תוצאות באיום צבאי אמין, ובישראל שבעים נחת מכך.