ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא הערב (ראשון) לביקורו בוושינגטון לקראת הפגישה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. מטרת הביקור היא לסכם ואולי אפילו להכריז על הפסקת האש בין ישראל לחמאס, כשבמקביל יחלו רק מחר שיחות הקרבה בדוחא בין ישראל לחמאס. גורמים אמריקנים אמרו לחדשות 12 לקראת הביקור: "אנחנו מעוניינים בהכרזה על הסכם". במקביל, הנשיא טראמפ בשיחה עם כתבים לפני חזרתו לבית הלבן טען: אשוחח עם נתניהו על עסקה קבועה עם איראן. אנחנו קרובים לעסקה בעזה, ניתן להגיע לעסקה עוד השבוע.

בניגוד למפגשים קודמים, כלל לא בטוח שהמפגש בין השניים יתקיים בחדר הסגלגל, וכרגע לא ברור אם תהיה הצהרה משותפת לתקשורת. ייתכן שפורמט הפגישה יהיה ארוחת ערב בין שני המנהיגים, וככל הנראה זה כשלעצמו מעיד שהנשיא האמריקני נחוש לסגור את עסקה, לסכם את פרטיה, ואולי אף להכריז על סיום המלחמה בעזה והרחבת הסכמי אברהם.
גורמים אמריקנים אמרו לחדשות 12 לפני נסיעת נתניהו לוושינגטון שהממשל מעוניין בהכרזה ובהודעה ברורה שתחייב את הצדדים להסכם. "ייתכן שאחרי ההודעה עוד יידרשו מספר ימים כדי להשלים את הפרטים, אבל המטרה היא לייצר מחויבות והתחייבות לתהליך", הבהירו הגורמים.

שרים בקבינט התרשמו אחרי הדיון אתמול, שנתניהו רוצה ללכת לעסקה, למרות המכשולים שעדיין קיימים ולמרות שצפויים מאבקים קשים גם על זהות ומספר המחבלים שישוחררו במסגרת העסקה הזו. "אנחנו כבר יודעים להגיד לפי המוזיקה מתי נתניהו רוצה עסקה - ומתי לא. עכשיו הוא רוצה", אמרו השרים.

גורמים בישראל מעריכים: המו"מ בדוחא יימשך לפחות שבוע
ראש הממשלה התייחס בשיחות סגורות לנושאים שידון בהם עם הנשיא האמריקני. בנוגע למשא ומתן עם חמאס, נתניהו אופטימי באשר לסיכויים לממש את השלב הראשון בעסקה במסגרתו ישוחררו 10 חטופים חיים. עם זאת, הוא סבור שחמאס יערים קשיים על השלב השני – עד כדי פיצוץ העסקה. גורמים בישראל מעריכים שהצוות בדוחא יצטרך עוד שבוע לפחות עד שיתברר אם המשא ומתן יכול להבשיל.
על רקע הדיווחים על המגעים שמקיימים בירושלים עם משטרו של אל-ג'ולאני בסוריה, נתניהו אמר שהוא מעריך שייחתם הסכם ביטחוני בין המדינות – עם אפשרויות לשיתופי פעולה כלכליים. עם זאת, הוא סבור שנכון לעכשיו הדרך להצטרפותה של סוריה להסכמי אברהם עוד ארוכה. התקדמות המגעים עם המשטר בדמשק תלויה במידה מסוימת בזירה העזתית ובהתפתחויות מול סעודיה.

נתניהו: הפגישה עם טראמפ יכולה לתרום להשגת עסקה
לפני המראתו לוושינגטון אמר ראש הממשלה: "אנחנו פועלים להשיג את העסקה בתנאים שאנחנו הסכמנו לה. שלחתי צוות לשיחות המשא ומתן עם הנחיות ברורות והשיחה עם הנשיא טראמפ בהחלט יכולה לקדם את התוצאה שכולנו מייחלים לה".
בסוף השבוע חמאס העביר את תשובתו להצעה הקטארית, שכוללת "שינויים שאינם מקובלים על ישראל", כפי שהצהיר נתניהו אמש. למרות זאת הורה למשלחת ישראלית לצאת לדוחא. "לאחר הערכת מצב, הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו להיענות להזמנה לשיחות קרבה ולהמשיך את המגעים להשבת חטופינו על יסוד ההצעה הקטארית שישראל הסכימה לה", נכתב בהודעה שהפיצה לשכתו.
בכיר ישראלי המעורה בפרטים אמר ש"עכשיו זו מלאכת המשא ומתן, זה אפשרי. אסור לפספס את ההזדמנות הזאת". בתשובת חמאס יש הקשחת עמדות סביב סוגיית הנסיגות של צה"ל משטחי הרצועה. ארגון הטרור דורש לבטל את מנגנון החלוקה ההומניטרית באמצעות החברות האמריקניות - ולהרחיב עוד את מעגל הערבים להסכם, וכן לדאוג שהמשא ומתן על סיום המלחמה יתחיל בשלב מוקדם.