עיצומי המורים נמשכים זה היום החמישי ברציפות, וגם הבוקר (רביעי) לא הגיעו אלפי מורים "חולים" לעבודה, מה שהוביל לעשרות בתי ספר שנותרו סגורים. בשעות הצוהריים קבע בית הדין לענייני עבודה כי המורים חייבים לחזור לעבותדם לאלתר - ולהימנע מהוצאת אישורי מחלה "שאינם אותנטיים".

"על כלל עובדי ההוראה בבתי הספר ובגני הילדים נשוא סכסוך זה, לשוב לאלתר לעבודה סדירה, מלאה ותקינה, ולהימנע מנקיטת שיבושי עבודה, לרבות הוצאת אישורי מחלה שאינם אותנטיים", קבע בית הדין. עוד הודגש בהחלטה: "על הסתדרות המורים להפעיל את מרותה הארגונית ולוודא חזרה לעבודה תקינה, מלאה וסדירה ללא שיבושים".

מכיוון שמדובר במחאה לא מאורגנת, כל הורה צריך להתעדכן מול בית הספר והגן שילדיו נמצאים בו. הבוקר הגיש משרד האוצר הגיש פנייה לבית הדין לעבודה, בדרישה להבהרה כי שימושם של המורים בימי המחלה לצורך מחאה אינו חוקי.

אנשי ההוראה מוחים על קיצוץ 3.3% בשכרם, זאת לאחר שביום ראשון הושג הסכם פשרה בין הסתדרות המורים ומשרד האוצר. בתגובה להפחתה בשכר - אלפי מורים ואנשי חינוך מתארגנים לביצוע התפטרות המונית.

היום הודיע ארגון המורים על הפגנת עובדי הוראה שתתקיים ביום רביעי בתל אביב. יו"ר הארגון, רן ארז: "לא נפקיר את המורות והמורים, עתיד מדינת ישראל מונח על הכף, אני קורא לכל מורי ישראל להגיע".

ד"ר מיכל טביביאן מזרחי, ראש מרכז מנור ולשעבר סמנכ"לית אסטרטגיה ותכנון במשרד החינוך, בתגובה על פסק הדין: "החלטת בית הדין לעבודה עשויה להחזיר את המורים לבתי הספר, אך היא אינה עונה על עומק השבר במערכת החינוך. מדובר במשבר מתמשך של שחיקה, אובדן גיבוי ופער עמוק בין אחריות המורים לבין התמיכה שהם מקבלים. השיח הציבורי ממקד את הדיון במחלוקות שכר, אך המציאות רחבה וכואבת יותר: ירידה דרמטית במספר המורים, עזיבה מוקדמת של המקצוע, והישגים מדאיגים של תלמידי ישראל. התגובה ההולמת איננה כפייה של חזרה לעבודה, אלא חידוש אמיתי של האמון, תנאי העבודה וההשקעה באנשים שמחזיקים את החברה הישראלית על כתפיהם. זהו רגע מבחן, לא רק למערכת החינוך, אלא לערכים שעליהם מבקשת החברה הישראלית להיבנות".