בעקבות הקיצוץ בשכר המורים, גם הבוקר (רביעי) יימשכו השיבושים במוסדות החינוך - וזה היום החמישי ברציפות. מדובר במחאה לא מאורגנת ולכן כל הורה צריך להתעדכן מול בית הספר והגן שילדיו נמצאים בו. גם אתמול יותר מ-400 מוסדות חינוך נותרו סגורים. אלפי מורים ואנשי חינוך מתארגנים לביצוע התפטרות המונית אם המו"מ בין הצדדים לא יישא פרי.
כמה מאות עובדים סוציאליים ואנשי מחאת הרופאים הודיעו שיצטרפו למאבקם של אנשי החינוך שגם הם צפויים לספוג ירידה משמעותית בשכרם. במקביל, משרד האוצר הגיש פנייה לבית הדין לעבודה, בדרישה להבהרה כי שימושם של המורים בימי המחלה לצורך מחאה אינו חוקי, כי שכרם לא ישולם בגין ההיעדרות וכי עליהם לשוב לעבודה כסדרה.
הילה יערי, ממובילות מאבק אנשי החינוך שלחה מסר נוקב למשרד האוצר: "החל מהיום אנו מודיעים על החרפת העיצומים בעקבות הסירוב המתמשך להידברות והגזירות המתמשכות על עובדי ההוראה. הוחלט על עליית מדרגה משמעותית, מוסדות החינוך לא ייפתחו מחר ואלפי מורות ומורים מכל קצוות הארץ מתארגנים לגל התפטרות המונית. המסר שלנו ברור: מי שמרסק את החינוך - יישאר ללא חינוך".

משרד החינוך מבהיר למורים כי "הטענה שלפיה היעדרות יזומה של עובדי הוראה אינה גוררת ניכוי שכר – שגויה ומטעה. ההפך הוא הנכון". עוד נטען כי "עובדי הוראה שלא הגיעו מספר ימים לעבודה, יגלו הפחתות של אלפי שקלים בשכר בסוף החודש". לפי משרד החינוך, כל היעדרות שאינה כדין תנוכה מהשכר: "אישור מחלה אינו מהווה כיסוי להיעדרות מאורגנת במסגרת עיצומים ונחשב כהיעדרות בלתי מוצדקת".
הגננות והמורות, שמוחות על הקיצוץ של 3.3% משכרן, נתונות ללחצים קשים מצד מפקחות משרד החינוך, משרד האוצר והמנהלות שנתנו גיבוי לשביתה, אבל הודיעו שכבר לא יוכלו לתמוך במאבק. יש גם כאלה שכבר הוזמנו לשימוע, ובתגובה הודיע ארגון המורים על הצמדת עורך דין לכל מורה ש"מחלתו" לא תתקבל.
לאחר שביום ראשון הושג הסכם פשרה בין הסתדרות המורים ומשרד האוצר, מורים רבים זעמו על ההחלטה לאפשר קיצוץ בשכרם, בכך שה-3.3% שנוכו מהשכר יופחתו ממקורות אחרים. רבים מהם מדגישים כי קיים פער בין נציגות המורים לעובדים בשטח.