ח' בן ה-12 מקריית ים קיבל לפני ימים אחדים הודעה מזעזעת לטלפון האישי שלו: מודעת אבל הנושאת את שמו ותמונתו, שנשלחה בקבוצת הוואטסאפ הכיתתית. למודעה צורפו קללות והשפלות מצד חבריו לספסל הלימודים. "מתי הלוויה שלך?" כתב לו אחד הילדים – מי שלדברי ההורים גם יצר את המודעה. המודעה נשלחה לח' גם בפרטי, והגיעה אף להוריו. "הייתי יכולה להישאר בלי הילד שלי. מי עושה דבר כזה לבן 12?" אמרה אימו של ח'.
האם, ח', סיפרה ל-12N בדמעות: "הוא ישב לידי כשזה התחיל. ילדה ששותפה לחרם על תלמידה אחרת שלחה לו הודעות, והוא השיב לה שהוא לא רוצה לדבר איתה. הוא ילד שקט, לא מסתבך". לדברי האם, אז התחילו הקללות – "'אתה לא מעניין, אתה יכול להתאבד'. ילדה בת 12 כותבת דבר כזה. בלילה זה נרגע, אבל בבוקר שלחו לו את מודעת האבל עם השם שלו".

לדברי אימו של ח' בן ה-12, הילד שיצר את המודעה לא הסתפק בכך – ואף הסביר בקבוצת הוואטסאפ כיצד הכין אותה. "אי אפשר לבקש סליחה על דבר כזה", אמרה אימו של ח' בן ה-12. "האבא של הילד שהכין את המודעה בא עם התנצלות ולפטופ – הם חשבו שאפשר לקנות אותנו. החזרנו אותו למחרת. לא קונים אותנו – ובטח לא על חשבון הנפש של הילד שלי".
ההורים חושפים כי המקרה הקשה חשף שנתיים של בידוד חברתי שחווה ח'. "הוא אמר לי - 'אמא, אני לבד. אני יושב לבד בהפסקות'. שאלנו את המחנכת והיועצת, הן אמרו שהכול בסדר, שזה מבחירה שלו. אבל זה לא נכון – זה נכפה עליו", סיפרה האם. לטענתה, המחנכת לא גילתה מעורבות או נכונות לפתור את המצב עד התערבות חבר מועצת העיר, אמיר ווסקו.
ווסקו פרסם פוסט בפייסבוק על המקרה ורק בעקבותיו פנתה הנהלת בית הספר למשפחה. "היועצת התקשרה רק כדי להגיד שמחקו את התמונה. רק כעבור כמה ימים התקשרה המנהלת", אמרה. ההורים מסכמים: "אף משפחה לא צריכה לעבור דבר כזה. אף ילד לא צריך לקבל מודעת אבל עם השם שלו. זו פגיעה שילד סוחב לכל החיים. ח' הוא ילד חזק, הוא ממשיך קדימה – אבל אנחנו לא נשתוק. זה היה יכול להיגמר אחרת".
מהרשות המקומית נמסר: "מדובר במקרה חמור כואב ובלתי מתקבל על הדעת שמתוחקר ומטופל ביסודיות על ידי אגף החינוך ומשרד החינוך. הרקע למקרה ופרטיו הם בבחינת צנעת הפרט. חשוב לציין כי כחלק מהטיפול, הילדים וההורים לקחו אחריות, התנצלו והביעו חרטה. כחלק מהלמידה מהמקרה, אנו מעצימים את חשיבות השיח והליווי החינוכי גם בימי החופש הגדול. הניסיון הבזוי של חבר מועצה להשתרבב לכתבה חשובה זו נועד בכדי לנצל כאב ופגיעות של ילדים לצרכים פוליטיים".
ממשרד החינוך נמסר: "המקרה הקשה שבו תלמיד כיתה ו' נפגע על ידי בני כיתתו, שפרסמו עליו 'מודעת אבל', מלווה מקרוב על ידי הפיקוח, השירות הפסיכולוגי, הנהלת בית הספר והרשות המקומית. הליווי יימשך לתוך החופש הגדול ככל שיידרש, תוך מתן מענה מקצועי ומקיף לתלמידים ולמשפחות. לאור צנעת הפרט ושלמות התהליך החינוכי והחברתי, לא נוכל להרחיב מעבר לכך".
המשרד מציין כי גם במהלך החופשה יפעל מוקד "קול לכולם – המוקד הלאומי למניעת חרמות ודחייה חברתית", במספר 6312*, שמאויש על ידי אנשי השירות הפסיכולוגי-חינוכי של משרד החינוך.