מאיר אריאל ז"ל לא זכה לראות את ההערצה ליצירותיו ולעשייתו בימי חייו. הזמר שהלך לעולמו בגיל 57 כתוצאה מעקיצת קרצייה השאיר אחריו שורה ארוכה של שירים, שהפכו עם השנים ללהיטים של ממש. כעת משפחתו וחבריו מספרים על האיש – ש-21 שנים לאחר מותו ולאחר שסיים את הקריירה המוזיקלית שלו בקול ענות חלושה - באה לו עדנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"לא נפרדנו עד היום", סיפרה אלמנתו תרצה. "אני מדברת איתו, יש לי קשר ישיר אליו" הוא לא מת עד שאני לא אמות". תרצה אריאל, שחלתה בסרטן ונמצאת בסדרת טיפולים קשה, ראתה לנכון לתאר את מצבה באמצעות ציטוט מתוך אחד משיריו של בעלה שנפטר: "בכל מחלקה שעברתי, אמרתי לאנשים עם חיוך גדול – 'עברנו את פרעה, נעבור גם את זה'". באשר לסיפורי האהבות הנוספות של אריאל בזמן הנישואין, אמרה: "חייתי טוב מאוד עם זה, מה שאתה לא יודע – לא כואב".
"בעיניי, מאיר אריאל חי", סיפר יואב קוטנר, מי שהיה גם חברו של אריאל. "במופע ה-20 לזכרו אני חושב שהיו יותר אנשים מאשר בכל ההופעות שלו". מורשתו של הזמר והיוצר שהיה מוחרם במשך שנים, מבוזה ומרושש מקהל ומכסף – רואה כעת תחייה מחודשת. צעירים מתכנסים ללמוד את שיריו, ובשבוע הבא אף יעלה סרט תיעודי חדש על סיפור חייו.
גם ילדיו מעלים זכרונות, ומספרים על דמותו של האב. "מתגעגע אליו בטירוף, הוא היה אבא נוכח", אמר שחר, בנו של אריאל. בתו שירז מתארת את תהליך היצירה של אביה: "כששאלתי אותו, הוא הסביר שכל דמות נשית שמופיעה בשיריו – היא קודם כל ארץ ישראל, אחר כך אמא ורק אז אני".
כשהיה בן 45, החליט יחד עם רעייתו תרצה לעזוב את קיבוץ משמרות – ולעבור לעיר הגדולה תל אביב. בהמשך, הוא גם חולל סערות – שבראשן הריאיון ההומופובי שהעניק לידיעות אחרונות. "אני לא יודע אם זו מסטוליות או ייאוש מוחלט מחוסר תשומת הלב שהוא חש מהמדיה", טוען קוטנר. "לדעתי הוא התבלבל עם ההתחזקות הדתית שלו".
מעט ההופעות שעוד היו לו פוצצו, ואחרי הטרדות, רדיפות ועלבונות – הוא נאלץ לברוח מתל אביב. כחצי שנה אחרי שעזב את תל אביב, הוא הלך לעולמו. "הוא הגיע למצב כזו של חולשה שאני לא מתפלא שבסוף הוא נפטר, והכריעה אותו איזו קרצייה", אומר יהודה עדר, נשיא בית הספר רימון. אבל בכל זאת – נראה כי הזמר שמת בגיל 57 – חי יותר ויותר בכל שנה שעוברת.