שנת 2020 הייתה השנה שבה גילי שושן - שחקן, יוצר, מטפל ומרצה בשיטת מיינדפולנס יהודי שפיתח - הוסיף עוד הגדרה לרשימה הארוכה שלו: חולה מספר 426. הקורונה התגלתה בבית משפחת שושן זמן קצר אחרי שנחתה בישראל. הוא ואשתו, הורים לשישה ילדים, התגלו כחיובים לנגיף ונשלחו בהוראת משרד הבריאות לבידוד יחד עם הילדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההחלטה לצלם את מה שעבר על המשפחה נולדה כשהגיעה ההודעה החיובית, שבימים ההם נראתה כדבר השלילי מכול. "קיבלתי את ההודעה, הייתי בהלם", סיפר. "ממש פחד, לא ידעתי איך לספר לאשתי דנה. אני מעכל כמה שעות איך אני מספר ואז אמרתי לעצמי תוך כדי שאני חושב על זה 'וואו, אני מתחיל לצלם' וככה זה התחיל".
בימים אלו הופך התיעוד בן החודשיים לסדרה בת שלושה חלקים, שלוקחת את הצופה אל תוככי הבית הנגוע בקורונה ואל הכאוס שהביאה עמה המחלה. למול המצלמה מלווים ההורים את קשיי היומיום בבית, ששני ההורים בו מבודדים והילדים צריכים לדאוג לעצמם - וגם את הרגע הדרמטי שבו מגיע הנגיף לבתם בת החמש, ששייכת לקבוצת סיכון בשל דלקת נדירה בשריר הלב.
עבור שושן ההופעה על המסך היא ממש לא דבר חדש: בשנות ה-90 הוא שיחק את יששכר בסדרת הטלוויזיה "הפוך", שהייתה פופולארית מאוד בימיו הראשונים של ערוץ 2. אחרי שחזר בתשובה, מצא את עצמו שושן מפרש לחרדים את החיים התל אביבים.
ביצירה החדשה שלו, מלב הסערה שעברה על המגזר החרדי, שושן יעשה בדיוק את אותו דבר - רק מהכיוון ההפוך, עם נקודת המבט החרדית על התחלואה הגבוהה במגזר וההאשמות שהופנו כלפיהם.
בימים אלו שושן מרצה ומטפל בשיטת מיינדפולנס יהודי שפיתח. "אני מאמין שכל מה שקורה קורה כדי שנתחזק ונמצא בתוכנו את אדם העל, ששום דבר לא יכול לשבור אותנו", הסביר.
גם בסדרה שיצר הוא מקווה להביא אל המסך את אותה עוצמה עבור צופיו. הסדרה "חרד" מועלה השבוע במסגרת פסטיבל הסרטים היהודי בתל אביב, והשנה בשל הקורונה גם הפסטיבל הזה מתקיים בפורמט מקוון.