תיאטרון גאה חדש נפתח בימים אלה בארץ, בתיאום מושלם עם חודש הגאווה. את התיאטרון, שעונה לשם "המשולש", הקימו שלושה חברים שנפגשו בלימודי בימוי בסמינר הקיבוצים והרגישו שהתיאטרון הקלאסי, הקיים, "לא מתקדם בהרבה מובנים, והנגזרת של זה היא גם הייצוג של הקהילה הגאה".

יובל קורן, רום רזניק ונמרוד דנישמן, כולם משתייכים לקהילה הלהט"בית, יצרו בתום הלימודים הצגה ודרכה ביססו את החיבור המשותף שלהם. "אין הרבה ייצוגים של תכנים להט"ביים בתיאטרון, ואם כן – זה תמיד דרך עיניים סטרייטיות. תוכן שלרוב מוצג בצורה שטוחה וסטריאוטיפית", אומר רום. "שנים שהתיאטרון צועד במקום ורק לאחרונה התחילו לנשוב רוחות של שינוי. חשבנו שהדרך הכי טובה זה להקים בעצמנו תיאטרון שמקדם את הנושאים החשובים לנו".

מתוך
מתוך "הגדר", תיאטרון המשולש|צילום: ארז עובד


אחרי אותו מחזה שיצרו יחד, קיבלו השלושה פנייה מהמרכז הגאה בתל אביב, ומשם למעשה יצאו לדרך. "המשולש", שהצגותיו מועלות בצוותא, הוא לא התיאטרון הגאה הראשון בישראל. ב-2011 הוקם תיאטרון "תהל", שהיווה השראה עבור השלושה. "למדנו אותו, הסתכלנו עליו וחקרנו. הוא היה בעיקר תיאטרון הומו-לסבי, ואנחנו רואים את החשיבות של ייצוגים נוספים בקהילה – טרנסים, בי, א-בינאריים. הפעולה שלנו היא לא להיטמע בעולם הסטרייטי, אלא לעשות משהו משלנו. אנחנו מזמינים סטרייטים להגיע לצפות בהצגות כמובן, אבל הפנייה והכוונה היא לקהילה הגאה".

"אם בהתחלה היינו צועקים 'תראו אותנו, תקבלו אותנו לתוך המיינסטרים'", מוסיפה יובל, "השלב הבא מבחינתנו זה להתקיים ולראות את החיים מנקודת מבט להט"בית – לא מתוך שונות או קשיים, אלא לספר סיפור. יש כל כך הרבה חברי קהילה שמחפשים בנרות תרבות להט"בית, מאות נשים שממליצות בקבוצת פייסבוק באיזו סדרה יש סצינה מסוימת... יש צימאון מטורף לנקודת המבט הזאת".

כיום רצות בתיאטרון שתי הצגות, "יותר מזה אנחנו לא", ההצגה שהולידה את הקמת התיאטרון ו"הגדר", שכתב וביים דנישמן, הצלע השלישית, שמספרת את סיפורם של בחור ישראל ולבנוני שהכירו בגריינדר. בקרוב מתוכננת לעלות שלוש הצגות נוספות - דרמה בשם "לילה אחרון ברומא", גם היא של דנישמן, שמתארת מערכת יחסים החוצה יבשות, קומדיה נשית "חמש לסביות אוכלות קיש" ומחזמר מקורי "האחד".

יובל קורן, רום רזניק ונמרוד דנישמן, מקימי התיאטרון (צילום: ארז עובד)
יובל קורן, רום רזניק ונמרוד דנישמן, מקימי התיאטרון|צילום: ארז עובד


ההצגות כולן, כאמור, מסופרות מנקודת מבט להט"בית, כשהקו המנחה, אומרים רום ויובל, הוא: "לא כל הצגה צריכה להיות על יציאה מהארון או התמודדות קשה. זה נטו להראות את החיים עצמם, על החוויות והמורכבויות, דרך הזווית שלנו". לשאלה מה החזון להמשך עונה רום: "שם התיאטרון, 'המשולש', מגיע מתוך הרעיון של קורת גג. אנחנו רוצים להוות קורת גג לאומנים ויוצרים להט"בים. היינו שמחים שקורת הגג הזו תגדל ותתרחב ותכיל עוד אנשים".

"מעבר לחזון התיאטרון עצמו, אני רוצה שנקודת המבט שאנחנו מביאים תגרום לאנשים להבין שזה חלק מהחיים ולא משהו זר או שונה", מוסיפה יובל. "לעשות פעולה דומה למה שעושה הטלוויזיה, הקולנוע והטיק-טוק בשנים האחרונות – הופכת יציאה מהארון לאירוע שהוא פחות יוצא דופן. אם ילד יוצא מהארון וזה לא עניין כי אמא שלו ראתה כמה הצגות והיא מבינה על מה מדובר – זה יהיה מדהים מבחינתי".