האקדמיה האמריקנית לקולנוע, זו שמחלקת את האוסקרים, עומלת בימים אלה לקראת אירוע הפתיחה של המוזיאון החדש מטעמה, שנבנה כולו על טהרת הקולנוע. ההיכל, שממוקם בפינת שדרות וילשייר ופיירפקס בלוס אנג'לס, צפוי להיפתח ב-30 בספטמבר. כניסה למוזיאון המלא דורשת כרטיס, אך ישנם גם חלקים הפתוחים לקהל הרחב, דוגמת "כיכר דיסני" או הלובי הראשי שכולל את האוסף הבלעדי של משפחת ספילברג.
התערוכה המרכזית של המוזיאון, והיא בתשלום, "סיפורי הסרטים", מורכבת משלוש קומות. בקומה הראשונה יוצגו קטעי סרטים נבחרים כשהדגש משתנה מפעם לפעם. בקומה השנייה מוצבת כעת תערוכה בהשראת ספייק לי הכוללת עבודות של השחקן, לצד סרטים שנתנו לו השראה. והקומה השלישית מוקדשת כולה לאנשים מאחורי הקלעים: הבמאי פדרו אלמודובר ומעצב פסי-הקול בן ברט ("מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה") - שניהם זוכי אוסקר כמובן. באותה קומה ישנם גם חדרים המציגים את עבודתם של האנימטורים, מעצבי התלבושות, האיפור ואומני האפקטים.
שתיים מהתערוכות המתחלפות שיוצגו מיד עם הפתיחה בספטמבר: תערוכה של האנימטור הייאו מיאזאקי, שאחראי על סדרות כמו "הטירה הנעה" ו"המסע המופלא". תערוכה נוספת היא "הדרך לקולנוע: אבני דרך חשובות מאוספו של ריצ'ארד בלזר". בלזר שיחק בסרטים רבים, כשהידוע בהם הוא "פני צלקת" של אל פצ'ינו. ישנה גם חוויה אינטראקטיבית המדמה את הרגע בו קוראים בשמכם ואתם צועדים לקבל את פרס האוסקר בו הרגע זכיתם. ברחבי האתר יוצבו פריטים איקוניים מסרטים, כמו "ברוס הכריש" מ"מלתעות" והנעליים האדומות המקוריות של דורותי מ"הקוסם בארץ עוץ".
למוזיאון הקולנוע יהיו שני אולמות ואת הסרטים שיוקרנו בהם יבחרו כל אחד מ-17 הענפים המרכיבים את האקדמיה (שחקנים, מעצבי תלבושות, צלמים, מלהקים, מוזיקאים, במאים ועוד), כל אחד מהם על פי הסרטים המצטיינים בתחומם. מלבד הבחירות שלהם, יוצגו גם סרטים הקשורים לתערוכות השונות והוכרז יום בשבוע שיוקדש רק לסרטים קצרים. במוזיאון יוצעו גם פאנלים והרצאות בנושאים "מורכבים", כהגדרתם. סדרת ההרצאות הראשונה היא "Legacy" - "מורשת", בה ידברו בני משפחה של אגדות קולנוע על המורשת שהשאירו אחריהם. הפאנלים יהיו משותפים ליוצרים וחוקרים שיעסקו בקשר בין מהפכות ובין סרטי דוקו, בנושאים כמו: MeToo, Black Lives Matter ומשבר האקלים.
ז'קלין סטיוארט, אחת המנהלות האומנותיות, אמרה בהצהרה לתקשורת במרץ האחרון: "אנחנו חולמים שהתערוכות יהיו דינמיות, מגוונות ונעוצות בשורשים ובהיסטוריה של הקולנוע". עוד הוסיפה סטיוארט על התערוכות הצפויות "חלקן יעריכו את אגדות הוליווד, חלקן יצללו לתוך העבודה של אנשי המקצוע וחלקן ייגעו בסוגיות רלוונטיות כמו גזע, מין, מגדר ואי-שיוויון, כמו שהם משתקפים בהיסטוריה הקולנועית". את דבריה סיכמה סטיואט והבטיחה: "נשתמש בכוחם של הסרטים כדי לפקוח עיניים ותודעה".
שעות הפתיחה עדיין לא פורסמו, אך מי שכבר רוצה לרכוש כרטיס יוכל לעשות זאת מתחילת אוגוסט. מדובר על 25 דולר למבוגר, 15 דולר לסטודנטים וילדים מתחת לגיל 17 נכנסים חינם. הפתיחה הרשמית תתקיים ב-30 בספטמבר.