חברת הפקת והפצת הסרטים "מירמקס" הגישה היום (רביעי) תביעה נגד קוונטין טרנטינו על מכירת ה-NFT מהסרט "ספרות זולה", כך דווח במגזין variety. "מירמקס" היא זו שהפיקה והפיצה את הסרט ולכן, לטענתם, חלק מהזכויות עליו שייכות גם להם. על פי כתב התביעה, החברה לא ידעה על המכירה המתוכננת ודורשת צו מניעה נגדה, כמו גם פיצויים בסכום שיקבע בית המשפט או הסכום המקסימלי האפשרי בחוק והתנצלות מטרנטינו.
בתביעה עולות טענות בגין הפרת חוזה, הפרת זכויות יוצרים, הפרת סימן מסחרי ועוד. עורך דינו של טרנטינו טוען כי הבמאי שמר על זכותו לפרסם את התסריט גם בחוזה מול החברה וכעת הוא מממש את זכותו באמצעות המכירה ברשת. החברה מצידה טוענת כי מכירה כזאת היא חד פעמית ולכן לא שוות ערך לפרסום התסריט. על פי פרסומים בחו"ל, טרנטינו בחר שלא להגיב לפרסום.
הבמאי הודיע בתחילת נובמבר כי הוא מתכנן להעמיד למכירה פומבית 7 סצנות לא ערוכות מהסרט "ספרות זולה" שיימכרו כ-NFT ויכילו חלקים בכתב ידו המקורי של טרנטינו והקלטות עם הקדשות ופרשנות בקולו. כל קובץ יכיל תוכן סודי שיוצג אך ורק לבעליו, ומעולם לא נראה או נשמע בעבר. החלק הפומבי שיוצג לקהל הרחב תהיה ה"עטיפה" של הקובץ. חברת SCRTLabs הישראלית היא זו שהעמידה את הקבצים למכירה.
•טרנטינו מפרגן לישראל: "שמח שהעברתי שם את תקופת הסגרים"
•האם בסרט הבא של טרנטינו תהיה דמות ישראלית?
"ספרות זולה" ("Pulp Fiction") הוא סרטו השני של קוונטין טרנטינו וזכה להצלחה גדולה על אף ההשקעה הצנועה יחסית בהפקתו - 10 מיליון דולר בלבד. חברת "מירמקס" היא זו שעומדת מאחורי הסרט המצליח ומאחורי סרטים נוספים דוגמת: "שיקגו", "מת לצעוק", "הפצוע האנגלי", "החיים יפים" ועוד.
ניר זיסקינד מחברת SCRT Labs מסר בתגובה: "כל נושא המחלוקת על זכויות היוצרים הוא בין חברת מירמקס לקוונטין טרנטינו. יחד עם זאת, להבנתנו, אלו הן טענות חסרות כל בסיס. אין ספק שהמהלך של מירמקס מעיד יותר מכל על העניין העצום שיש כיום בתחום ה-NFTs, שכל תכליתו היא להעצים את האפשרויות לקשר ישיר בין היוצרים לבין הקהל הרחב שאוהב ומעריך את יצירותיהם. אנחנו ממשיכים לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם מר טרנטינו".