כשתהינו איך דניאל קורן מעדיף שנציג אותו, הוא השיב: "אני כל יום שואל את עצמי את השאלה הזאת. אני כמו כולם - פוטנציאל אין-סופי. מצד אחד, להגיד דבר אחד יעשה עימי עוול בגלל שאני לא משהו אחד. אף אחד הוא לא משהו אחד. יש לחץ בחברה המודרנית לצמק את מי שאנחנו לדבר אחד, וזה גורם ללא מעט אי-נוחות. אני לא מוכן להשתתף במשחק הזה".

אז הנה, נציג אנחנו - קורן הוא מוזיקאי מחונן, יוצר וידאו להנאתו, משלב קומדיה וסטנד-אפ כחלק מהופעותיו ולאחרונה התחדש בתואר שחקן מן המניין. "אני חושב שזה בא בתקופות. לפעמים בא לי לבטא את רחשי ליבי בקומדיה ולפעמים בא לי לבטא אותם במוזיקה, אבל זה בא מאותו רצון לתקשר משהו, ואני גם חושב שזה לא יכול להתקיים אחד ללא השני - המוזיקה אף פעם לא נטולת קומדיה והקומדיה לא נטולת מוזיקה".

לאחרונה עלתה הסדרה "האחיין שלי בנץ" ב"כאן חינוכית", אשר מספרת על מורה שכורת ברית עם השטן. אם הדמות החינוכית תצליח ללמד את בנו של השטן ולהעביר אותו בגרויות בתיכון, המורה יקודם למנהל. דניאל משחק את המורה הנוירוטי שמוכר את נשמתו לשטן, והסדרה - למרות שהייתה מיועדת במקור לילדים - זכתה להצלחה וקודמה לפריים-טיים ב"כאן 11".

 

 

"הם הגיעו אליי וקראו לי לאודישן", מספר דניאל על תהליך הליהוק. כנראה שהם פנו אליו לא במקרה, כי גם דניאל מודה בעצמו שבין יוני ובינו יש קווי דמיון: "יש את הקלמזיות, ולפעמים גם את הנוירוטיות. יש בי מן ה'יוניות', אבל אצלו זה בווליום אחר".

ההצלחה של הסדרה גם היא הייתה בעוצמה גבוהה, והניחה את קורן במרכז הבמה. "אני שמח שהסדרה זכתה לחיבוק כזה, ימים יגידו אם זה פעל לטובתי או לרעתי. יחד עם זאת, זה לא מונע ממני להמשיך בתחום שלי, כך שמי שאהב ימשיך לאהוב. בניגוד ליוני לא מכרתי את נשמתי לשטן".

כמוזיקאי, קורן עורך כיתת אומן אינטימית על יצירתו בשם "יש מצב הכול אחד", שהיא בדיוק ההפך מהפרסום והחשיפה הגדולה. לדבריו, לא מדובר במופע אלא במפגש. "כשאני מדבר על יצירה, על מה שאני עובר בתהליך היצירה כאדם, זה לא נשמע אטרקטיבי - אבל זו הזדמנות בשבילי לבוא במגע עם יוצרים או אנשים אחרים שתהליך של התבוננות פנימה מעניין אותם. להבין איך אנחנו יכולים להיות בני אדם טובים יותר דרך העשייה שלנו - בין אם זו יצירה, ספורט או ארכיטקטורה. זה לא משנה באמת. אני רוצה להגיע ללבבות שרוצים להשתפר כמוני, ולהפוך את הסביבה לטובה יותר. דרך יצירה אפשר לעשות את זה גם".

 

 

"העולם נעזר בפוטושופ כדי להניח בצד תחושות לא נעימות"

קורן משתף כי המפגש עם הקהל עוזר לו להתחדד ולהשתפר עם עצמו: "יש לי שעה לתקשר עם הקהל, אז אני תמיד חושב עם עצמי איזה מסר אני רוצה להעביר. אם יש עוד אנשים ששומעים את הרעיונות שלי וזה נוגע בהם ועוזר להם להתמודדות עם חרדה או פחד ביצירה או בחיים, זה נהדר. אין מתנה גדולה יותר מהאפשרות לעזור לחברים. כולנו חווים בעיות, בין אם זה במערכות יחסים, בעבודה ובחיי היום-יום שמהולים בחוויות נעימות ולא נעימות. צריך רגע לשים על זה זרקור, כי אני חושב שהעולם קצת נעזר בפוטושופ כדי להניח בצד את התחושות הלא נעימות והחרדה. זה קצת הופך את העיסוק בעניינים האלה ללא לגיטימי".

לדבריו, היצירה עשויה לסייע להפוך את החוויות לנעימות יותר: "השאלה היא איך באמצעות הפעולות היום-יומיות שלנו, אנחנו יכולים להתחיל לעבוד על החוויות שלנו. זו יכולה להיות יצירה או כל דבר אחר. דרך היצירה בכיתת אומן, אנחנו מכשירים את הקהל לכך שאנחנו ננהג בחוויה ונדע לנתב אותה למקומות שאנחנו רוצים, במקום שהיא תסחוף אותנו איתה. גם במוזיקה עולות תחושות של פחד, חוסר ביטחון ופרפקציוניזם, אני חווה את זה על בשרי ולכן אמרתי - בואו נשתמש ביצירה כדי לפרק אותן".

"אם היום לא מאתגר ואני סתם הולך לתומי בשינקין - זה גם בסדר"

פרט לכיתת האומן, דרך נוספת שעימה מתמודד קורן עם החרדות והרגשות המורכבים היא מדיטציה. "הרבה מעולם המדיטציה והבודהיזם שאני מתרגל כבר כמה שנים, אני משאיל לתחום היצירה. בת זוגי התחילה לקחת שיעורים ולמעשה נגררתי אחריה. לאט לאט החוכמה העתיקה והפרקטית הזו הדהימה אותי, והתחלתי להתעמק בה ובקדמפה, שזו המסורת שאותה אני לומד וגם לאחרונה התחלתי ללמד פעמיים בשבוע. לא לצאת לריטריט או ללכת למערה כדי לתרגל, זה צריך להיות חלק מהשגרה היומית שלנו שכדאי לקחת בתור תשומת לב אישית".

"הרעיון הוא לבסס קרקע יציבה ולדעת שיש לנו שליטה על התודעה", מסכם דניאל, "עד שיוצאים החוצה אל העולם - לדעת שאנחנו במקום בטוח יחסית. אם היום לא מאתגר ואני סתם הולך לתומי בשינקין, אז כנראה שאהיה פחות ממוקד על התרגול, וזה גם בסדר".

דניאל קורן יערוך שיחת אומן "יש מצב הכל אחד" ב-10.5 ב-vesperr בשעה 20:00. הכניסה חופשית