על רקע המלחמה, המוזיקאי ניק קייב התייחס לסירובו המתמשך להחרים את ישראל ומתח ביקורת על הגישה "המזיקה" של יוצרים כמו רוג'ר ווטרס ופעילי BDS נלהבים אחרים.
בראיון לפודקאסט The Reason Interview שעלה בשבוע שעבר לרגל צאת האלבום Wild God עם להקתו "הבד סידס", קייב הדגיש את מחויבותו להגן על חופש היצירה והאומנות: "אני לא חבר של ממשלת ישראל, אבל ברמה מסוימת אני מתקשה להשלים עם שימוש במוזיקה שלי כדי להעניש אנשים רגילים בגלל מעשי הממשלה שלהם. זה די מסתכם בזה".
"אלה אנשים שונים", טען היוצר האוסטרלי בן ה-66 בהתייחסותו לכמה מהדמויות הקולניות למען המאבק הפלסטיני, שחלקן קוראות בד בבד לתמוך בחרם תרבותי על ישראל. "בריאן אינו (אחד המוזיקאים והמפיקים הגדולים בהיסטוריה) הוא נושא אחר לדיון בהשוואה לרוג'ר ווטרס, שפוגע עמוקות בתנועת החרם. זה מביך. בריאן אינו הוא אדם אחר ומתחשב". אינו תקף את ישראל במבצע "צוק איתן" וטען כי מדיניותה מזכירה את הקו קלוקס קלאן, ובמבצע "עופרת יצוקה" בתחילת 2009 האשים שישראל "ממשיכה את גטו ורשה במזרח התיכון".
עוד בראיון, קייב הסביר כיצד החל להתעניין בישראל כנער לאחר שגדל באזורים יהודיים במלבורן שבאוסטרליה. "החברה הראשונה שלי במשך שלוש שנים הייתה יהודייה. יש לי מערכת יחסים עם יהודים, אז זה סוג של עניין אישי". לדבריו, הוא גם "הוקסם" מהתנ"ך כאדם צעיר, ולאחר מכן השתדל לנסוע לישראל כדי לראות "איפה כל אותם דברים קרו": "שם יכולתי לעמוד ליד הכנרת וללכת למקום שבו ישו נצלב. זה היה מרגש בצורה יוצאת מן הכלל. ללא קשר לכל הסיבוכים האיומים שמתרחשים בישראל בשעה זו - עמוק בפנים יש לי אהבה מתמשכת למקום הזה ולהיסטוריה של העם היהודי".
"לפי ה-BDS אם אתה לא מופיע בישראל - זה ניצחון. אם אתה כן מופיע, עוזבים אותך בשקט"
קייב, שהופיע בישראל כמה פעמים לאורך השנים, ושב לכאן בפעם האחרונה בקיץ 2022 אחרי שאיבד את בנו ג'תרו לאזנבי, השמיע קול נדיר על רקע המלחמה בעזה והסכסוך הארוך והמדמם: "אנחנו לא באמת מבינים שיט מהסוג הזה בימים אלה. ה-BDS פועל לפי העיקרון שאם אתה עומד להופיע בישראל, הם מכניעים אותך ואתה מבטל - זה ניצחון. אם אתה כן מופיע, הם בעצם עוזבים אותך בשקט".
כשנשאל אם יש מדינות שבהן הוא לא מתכוון לבקר, השיב: "אני אצטרך לחשוב על זה. שום דבר לא קופץ לי כרגע. אני מבין שזה דבר שנוי במחלוקת לומר, אבל אני פשוט לא מסכים עם חרם תרבותי באופן כללי. בעיקר בגלל שזה אפילו לא עובד. זה בבירור לא עובד בישראל כרגע. לדעתי, זה ממריץ את הצדדים הגרועים ביותר של הממשלה הנוכחית. הם מנצלים את ההתבדלות ו'כל העולם נגדנו'. זה משמש אותם כדי לקדם את האג'נדות המרושעות שלהם - ובאותו הזמן להעניש מעריצים רגילים".
ווטרס ה-80, מייסד להקת "פינק פלויד" ואחד מתומכיה הוותיקים והנמרצים של תנועת ה-BDS, טען כי ישראל המציאה שמחבלי חמאס אנסו נשים ורצחו תינוקות בטבח 7 באוקטובר. בשנה שעברה, אחרי שורה של התבטאויות אנטישמיות ואנטי-ישראליות, עיריית פרנקפורט ביטלה את הופעתו בעיר לאחר שלבש מדים כמו-נאציים והניף בלון חזיר שעוטה מגני דויד בהופעה קודמת בברלין. בינואר האחרון, חברת התקליטים BMG ביטלה את חוזה ההפצה שלה עם ווטרס, וזאת בשל אמירותיו נגד ישראל ותמיכתו בנשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
ב-2006, כשעוד הרשה לעצמו להופיע בישראל, ווטרס העתיק את הופעתו מפארק הירקון בתל אביב אל הכפר השיתופי בין יהודים וערבים נווה שלום, הסמוך ללטרון, כביטוי לסולידריות דו-לאומית. באותם ימים הוא דווקא הצהיר כי הוא "שמח לנגן בפני כל מי שמאמין בשלום. אני לא מפלה בין אף אחד מהמעריצים שלי, היכן שהם גרים. להיות ישראלי לא שולל את היותך בן אדם".
השנים עברו, והביקורת של המוזיקאי כלפי ישראל הלכה והקצינה. ב-2018 קראו ווטרס ואינו להחרים את תחרות האירוויזיון שהתארחה בתל אביב שנה לאחר מכן. ניק קייב פרסם באותם ימים מכתב פתוח לאינו, ובו ציין שהוא לא מקבל את טענתו כי הופעה במדינה "מהווה תמיכה מרומזת במדיניות של אותה ממשלה".