הזמרת ואלרי חמאתי שחזרה להתחרות ב"הכוכב הבא לאירוויזיון" קיבלה הרבה תגובות על הביצוע ששרה בערבית. רובן היו נלהבות ומחמיאות מאוד, אך לצידן היו את אלה שלא היו מרוצים. הסיבה היא לא בגלל הקול שלה או ההופעה - אלא המוצא של חמאתי. אמש (א') היא סיפרה ל"ערב טוב עם גיא פינס" על התחושות לאחר האודישן המוצלח והתגובות הקשות. ״לא רוצה להרגיש שנואה, לא עשיתי שום דבר רע״.

בתגובות לביצוע של חמאתי נכתבו כל מיני ציטוטים מזועזעים מהאפשרות שתייצג אותנו באירוויזיון. "אין שום הגיון בעולם שהיא תייצג אותנו. אם זה יקרה זה בושה למדינה", נכתב. "לא יכולה לקרות סיטואציה שהנציגה של ישראל לא תהיה יהודיה ובטח לא שתשיר בערבית", אחר כתב.

"זה חלק ממני, זאת השפה והתרבות שלי ואני מאוד גאה בה ובמקום בו חונכתי וגדלתי"' אמרה חמאתי לגיא פינס. "זאת התרבות של כחמישים אחוז מאזרחי מדינת ישראל שהגיעו מארצות ערב. חמישה ימים אחרי שבעה באוקטובר יצאתי כמו רוב הזמרים במדינה לשיר בכל בית חולים ומלון מפונים אפשרי. שרתי בערבית לאנשים שהיו בתופת, ודווקא שם האמהות הכי התפרקו והרגישו שמשהו באמת חודר אליהן וגורם להן לנחת וריפוי. חיבקו אותי ואמרו: 'אל תפסיקי לעולם'".

התגובות על מוצאה של חמאתי לא זרות לה, גם כהתמודדה בעונה הקודמת של "הכוכב הבא לאירוויזיון" קיבלה כאלה. בכל זאת - אי אפשר להתרגל לעולם למילים. "אף אדם לא רוצה להרגיש שהוא לא אהוב רק בגלל הזהות שלו. לא עשיתי שום דבר רע, זה רק חלק מהזהות שלי שגורמת לאנשים להגיב עליי בצורה כזו שלילית", אמרה, והמשיכה: "אני רק יכולה להגיד באופן כללי כאדם מוכר. שימו יד קצת פחות קלה על המקלדת, אנחנו בכל זאת בני אדם, רואים וקוראים, ויש לנו לב ורגשות. בסופו של דבר באתי במטרה הכי טובה, עם אהבה וגאווה".