אנדריי קוזלוב, שחולץ משבי חמאס אחרי שמונה חודשים, יפתח בחודש הבא תערוכת יחיד בניו יורק שבה יציג אוסף ציורים שמתמקדים בתקופה הארוכה שבה הוחזק ברצועת עזה.
התערוכה So-Real Surreal ("כל-כך אמיתי סוריאליסטי"), שצפויה להיפתח בחודש הבא בגלריה לאומנות Lux Contemporary שבשכונת צ'לסי, כוללת 12 עבודות הקורצות בין היתר לסגנון "התקופה הכחולה" של פיקאסו ולציור האיקוני "הצעקה" של אדוורד מונק. "ליצור משהו כזה, זה מדבר עבורי. זו דרך אחרת להעביר את הסיפור", אמר קוזלוב ל"ניו יורק פוסט".
הסיוט הנורא בא לידי ביטוי בין היתר ביצירה האבסטרקטית "אולי" (Maybe), שבה קוזלוב צייר את המנהרה האפלה והצרה שדרכה הועבר לא אחת, כשהוא תוהה אם אי פעם יצליח לשרוד ולצאת מהשבי בחיים. קוזלוב בן ה-28 סיפר כי בשבי מצא דפי נייר ריקים שאפשרו לו ללכת לאיבוד בציור של עולמות אחרים, שהוא יכול היה רק לחלום עליהם. "עשיתי את זה בשביל הנשמה שלי וכדי להוציא את הנפש שלי מהכלא הזה".
קוזלוב, יליד סנט פטרסבורג שברוסיה, הגיע לישראל כשנה לפני 7 באוקטובר. באותה שבת ארורה הוא עבד כמאבטח במסיבת הנובה, ממנה נחטף לעזה בדרך שאותה הוא מתאר ב"כביש מהיר לגיהינום" (Highway To Hell), ציור אחר בתערוכה שמשחזר את נסיעת האימים במכונית עם המחבל ועם שלומי זיו, שנחטף ושוחרר גם הוא. במבצע "ארנון" ביוני שעבר, שבו נהרג לוחם הימ"מ ארנון זמורה, חולצו אנדריי קוזלוב, שלומי זיו, אלמוג מאיר ג'אן ונועה ארגמני - שנבחרה השבוע לאחת ממאה האנשים המשפיעים של מגזין "טיים". יום החילוץ, קוזלוב תיאר בריאיון, היה "היום הכי טוב בחיי" ו"יום ההולדת השלישי" שלו, אחרי שגם שרד את הטבח.

קנבס ריק היה חלק בלתי נפרד מהדרך של אנדריי לעבד את הכאב והאימה, לטפל ולהתרפא. לדבריו, החלום שלו היה להגיע לניו יורק, והוא הפך את זה למציאות כשעבד בעיר הגדולה על אוסף הציורים והשתלב בסצנת האומנות המקומית. עמנואל פרידמן, מנהל הגלריה שמארחת את קוזלוב ויצירותיו, מאמין שהאוסף ימצא בית במוזיאונים "לשנים על גבי שנים קדימה".
"במקרה הפכתי לסמל של תקווה", סיפר אנדריי, שמתגורר כיום במידטאון שבניו יורק. "קיבלתי הזדמנות שנייה. אני צריך לנצל אותה".