פסטיבל דוקאביב מכריז הבוקר (שלישי) על רשימת הסרטים הישראלים שיוקרנו השנה במסגרתו. את הפסטיבל יפתח Holding Liat של הבמאי האמריקני ברנדון קריימר, זוכה פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ברלין האחרון, העוקב אחרי בני משפחתה של החטופה ששבה ליאת אצילי.
עוד יוקרנו הסרטים "ספק ילדה, ספק אישה" –בגיל 30, אלה מקבלת מזוודה מסתורית עם קלטות משנות ה-90, שנשמרו בסוד בידי אמה, הזמרת דפנה ארמוני, וחושפות בפניה את זהות אביה. דיוקן משפחתי על שתי נשים שמתמזגות לאחת: האם שהייתה אגדה, והבת, יוצרת הסרט; "אורנה ואלה" – הבמאי תומר הימן מציג דיוקן של השבוע האחרון במוסד הקולינרי המיתולוגי בתל אביב ואת סיפור החברות המורכב של שתי הנשים; "רובינא – היה רע לתפארת" – סיפורן האגדי של מלכת התיאטרון חנה רובינא ובתה אילנה, דרך מורכבות יחסיהן; "הגברת הראשונה" – סיפורה של אפרת טילמה, מחלוצות הנשים הטרנסיות בישראל; "הסתגלות לאפלה" – סיפורו של ד"ר קצן-אלנבוגן, היהודי היחיד שהורשע כפושע מלחמה נאצי.


לתחרות הישראלית נבחרו שלושה-עשר סרטים חדשים של יוצרות ויוצרים ישראלים: Know Hop, סרטו של עומר שמיר על אומן הרחוב, "אורנה ואלה", "דייטריפ" הספר על ארבע נשים אפגניות שנמלטות מהטאליבן, "הגברת הראשונה", "המבריחים", מסע קומי אקטיביסטי של בעל חנות ספרים שנאלצים להבריח ספרים בערבית, "הסתגלות לאפלה", "מפרץ השמש", סרטו של עידו וייסמן על שלושה דיירי אתר קרוואנים ארעי באילת, "עיר המתים", על בית הקברות היהודי המרכזי בירושלים, "אנה" על מפגש בין אנה לבין דרת רחוב עוצמתית המכונה "פרח", "קישקה: מספר את עצמי", על סיפור חייו הטרגי של המאייר מישל קישקה, "רובינא – היה רע לתפארת", "שוטינג", סרטה של נטעלי בראון המספר שלושה סיפורים החושפים את הקשר בין הממסד הביטחוני לתעשיית הקולנוע בארץ.

פסטיבל דוקאביב ה-27, היחיד בארץ המוקדש כולו לקולנוע דוקומנטרי, יתקיים בין התאריכים 22 במאי ועד 31 במאי בסינמטק תל אביב וברחבי העיר. השנה יוענקו בפסטיבל פרסים בשווי של למעלה מ-400 אלף ₪ ליוצרים וליוצרות.