רשות השידור הציבורית של אירלנד (RTÉ) פנתה לאיגוד השידור האירופי בבקשה לקיים דיון בעניין השתתפותה של ישראל באירוויזיון - שיתקיים בשבוע הבא בשווייץ. על רקע אישור התוכנית להרחבת הלחימה ברצועת עזה, מנכ"ל הרשת קווין בקהורסט ציין כי הוא "מזועזע מהאירועים המתמשכים במזרח התיכון ומההשפעה הנוראית על אזרחים בעזה ועל גורלם של החטופים הישראלים".
אירוויזיון 2025 ב-N12:
- תמונות ראשונות מהחזרה של יובל רפאל על הבמה
- המתחרות הגדולות של ישראל באירוויזיון
- אזהרת מסע לקראת האירוויזיון: "להצניע סממנים"
- עשרות מתמודדי אירוויקוראים לסלק את ישראל
לדברי בקהורסט, רשות השידור האירית ביקשה דיון "חרף העובדה שהקריטריון להשתתפות" הוא חברות באיגוד השידור האירופי. תוך שהוא מדגיש את מחויבותה של רשות השידור האירית לסיקור אובייקטיבי סביב המלחמה בעזה, ציין בקהורסט: "אנו מודעים ללחץ הפוליטי הכבד על תאגיד השידור הישראלי מצד ממשלת ישראל".
גוף השידור האירי נענה למעשה לדרישת איגוד העיתונאים הלאומי (NUJ) באירלנד, שקראו להביע התנגדות נחרצת להשתתפות ישראל. אמה אוקלי, עיתונאית מקומית, בירכה אמש בריאיון לרשת BBC את הצהרת המנכ"ל האירי: "הם קשובים לסנטימנט הציבורי באירלנד - זעם על פעולותיה של ישראל בעזה. אנחנו לא מאמינים שישראל צריכה לקבל פלטפורמה תרבותית עצומה, האירוויזיון פשוטו כמשמעו הוא במה בינלאומית ואנחנו לא חושבים שאיגוד השידור האירופי צריכה לתת למדינה כזו פלטפורמה". לדבריה, המחאה קמה אך ורק בעקבות הלחימה בעזה וציינה את האיסור התקדימי על רוסיה להשתתף בתחרות החל מ-2022 בשל פלישתה לאוקראינה.
הצעד הרשמי של גוף השידור האירי מצטרף למחאתם של יותר מ-70 מתמודדי אירוויזיון שהופיעו בתחרות לאורך השנים, אשר חתמו על מכתב פתוח הקורא למארגנים להרחיק את ישראל ו"כאן" מהתחרות. במאי האירוויזיון החדש, מרטין גרין, טען אך השבוע כי אף גוף שחבר באיגוד השידור האירופי (EBU) לא הביע התנגדות פומבית להשתתפותם של ישראל ותאגיד השידור "כאן" בתחרות הקרובה, אלא שפניית האירים משנה את התמונה. עוד קודם לכן, גם איסלנד, ספרד וסלובניה שוחחו עם מארגני התחרות בנושא.


גרין הבהיר כי הם "מבינים את החששות והדעות סביב הסכסוך במזרח התיכון" וכי איגוד השידור האירופי "לא חסין מפני אירועים גלובליים" - אך על החברים בו להבטיח שהמסגרת תישאר "אירוע אוניברסלי המקדם קשרים, גיוון והכלה באמצעות מוזיקה". כמו כן, הוא שב והדגיש כי התחרות היא בין גופי שידור ציבוריים ולא בין מדינות או ממשלות.
את ישראל תייצג בתחרות הקרובה יובל רפאל, זמרת שורדת נובה, עם השיר New Day Will Rise ("יום חדש יפציע"). גם עדן גולן, שייצגה את ישראל בשנה שעברה, נאלצה לספוג קריאות בוז במהלך הופעתה על הבמה ולהתמודד עם מחאות נגד השתתפותה, אך ה-EBU פסק כי לישראל מותר להתחרות. בסופו של דבר, גולן עלתה לגמר וסיימה במקום החמישי עם השיר Hurricane. מעבר לתחרות, היא הייתה מרותקת לבית המלון במאלמו בשל איומים לפגוע במשלחת הישראלית.
לפי שעה, ישראל עלתה למקום הרביעי בטבלאות ההימורים לזכייה. הנאמבר המוביל זה זמן רב הוא Bara Bada Bastu ("פשוט ללכת לסאונה") השוודי, בביצוע השלישייה הפינית הקומית KAJ, שמואשמים ביממה האחרונה בגניבה מוזיקלית מהפזמון של השיר Enough is Enough שהוציא בשנה שעברה הזמר ההודי Devinder Sunny. התחרות, שמתקיימת השנה בבאזל, תצא לדרך בחצי הגמר הראשון שישודר ביום שלישי הקרוב, 13 במאי. חצי הגמר השני ייערך ביום חמישי, 15 במאי, שבו תופיע רפאל. הגמר הגדול ייערך ביום שבת, 17 במאי.
37 מדינות משתתפות השנה, כאשר עשר מעפילות בכל חצי גמר. חמש המדינות שמממנות את האירוויזיון ("ביג פייב"), בריטניה, ספרד, גרמניה, צרפת ואיטליה, מבטיחות את מקומן בגמר כמדי שנה, זאת לצד שווייץ שזכתה בשנה שעברה ולכן גם מארחת השנה את התחרות כמיטב המסורת.