הסרט "לשחרר את שולי סאן" בכיכובה של שלישיית "מה קשור" הביא 210 אלף צופים וצופות לבתי הקולנוע בסוף השבוע הראשון להקרנתו. כך הודיעה היום (ראשון) חברת יונייטד קינג שמפיצה את הסרט - אשר קבע שיא חדש בתולדות הקולנוע הישראלי.

הסרט, בבימויו של בן בכר ובהשתתפות השלישייה הקומית "מה קשור" - ציון ברוך, אסי ישראלוף ושלום מיכאלשווילי - הוא המשך של "לשחרר את שולי" שיצא ב-2021 ומציג את סיפורם של שלושה חברים אשר יוצאים להציל את שולי, בנו של אחד מהם, מהמאפיה היפנית בארץ השמש העולה. גם בסרט הקודם הם חילצו את שולי במסעותיהם בקולומביה. הפתיחה החזקה של הסרט השני שברה את שיא הצפייה של קודמו (100 אלף צופים) עם 210 אלף צופים שנהרו לבתי הקולנוע בשלושה ימים בלבד. "לשחרר את שולי" הוצב במקום הרביעי בטבלת הסרטים הישראליים הנצפים בכל הזמנים, והחדש עשוי לעקוף אותו.

"זו זכות עצומה לשמח את עם ישראל, במיוחד בימים כל כך מורכבים", מסרה שלישיית "מה קשור". "הצחוק שלכם הוא הכוח שלנו. אנחנו מודים על החיבוק העצום ומזכירים לכולנו את מה שחשוב באמת - שחרור כל החטופים. עכשיו". לחבורה לקח כחצי שנה לחזור לבמות אחרי 7 באוקטובר, ובריאיון ל"אולפן שישי" סיפרו השלושה על הסיבה שלשמה הם חזרו להצחיק גם במציאות עצובה.

"היה לנו ביקור מאוד מרגש, שהתקשרו אלינו מבית חולים תל השומר אני חושב", סיפר ציון ברוך. "אמרו לנו תקשיבו, הנכים החדשים, הם רוצים לראות רק את שולי. כי אני עם רגל מעץ שם, צולע והכול, ונגמר הסרט ונפתחה הדלת, ואנחנו נכנסים... עם הצליעה. והם נקרעים, צוחקים, לפני שבוע הייתה לו רגל". אסי ציין: "פתאום ההומור של הדבר הזה, בפנים, אונליין, כמה ימים אחרי, פשוט מנרמל רגע. יש משהו בהומור שהוא מנרמל רגע את המציאות, זה מנרמל להם את האירוע".

הם גם התמודדו עם דילמה יצירתית - מה עושים עם תסריט מטרגר שבמרכזו צעיר ישראלי שנחטף ביפן? "התחלנו לשבת על התסריט ולהגיד טוב, בואו נתחיל להוריד את המילה חטוף", מספר ציון. "אתה יודע איזה קשה זה להוריד את זה מהתסריט? שולי עוד פעם נחטף, הוא נחטף, מי חטף אותך? אתה מתחיל להוריד, ואתה אומר אוקיי, מה אומרים? אני זוכר שבצילומים שלום אמר לי 'ציון, אל תגיד חטוף'. אז אמרתי 'שולי עוד פעם הסתבך'".

משה אדרי, מפיק ומפיץ הסרט מטעם סרטי יונייטד קינג, הצטרף לברכות: "זהו ניצחון עצום לקולנוע הישראלי. דווקא בתקופה שבה כולנו זקוקים להפוגה, לצחוק ולרגעים של תקווה - הקהל מצביע ברגליים וממלא את האולמות בשאגות של שמחה".