הציבור הערבי לא ממהר להגיע לקלפיות. בבחירות הקודמות, אחוז ההצבעה במגזר הערבי הגיע לשפל - 44.6% בלבד מבעלי זכות ההצבעה יצאו לקלפיות. בסקר האחרון שפורסם ביום שישי, רק 46% מהמשיבים בחברה הערבית אמרו שהם מתכוונים להצביע. בין אם התחזיות יתממשו ואחוז ההצבעה יישאר נמוך, ובין אם תהיה התעוררות של הרגע האחרון, הציבור הערבי צפוי להיות בין אלה שיקבעו את גורל הבחירות.
בבחירות הקודמות, אחוז ההצבעה הנמוך בחברה הערבית הביא למפלגות הערביות 10 מנדטים - 6 לרשימה המשותפת ו-4 מנדטים לרע"ם, שהתנדנדה בין חיים לאחוז החסימה עד לסיום ספירת הקולות.
בסבב הנוכחי הרשימה המשותפת מפוצלת, והסקרים מראים שבל"ד לא עוברת את אחוז החסימה. אם מפלגה ערבית נוספת, חד"ש-תע"ל או רע"ם, לא תעבור את אחוז החסימה - המשמעות היא שינוי משמעותי במפת הגושים לטובת גוש נתניהו.
רוב הבוחרים הערבים מצביעים למפלגות הערביות, אולם יש גם לא מעט קולות שהוענקו בבחירות האחרונות למפלגות ציוניות. על פי סקרי המכון הישראלי לדמוקרטיה, מבין המשיבים בני העדה הדרוזית, קרוב לרבע (26.7%) הצהירו שהם מתכוונים להצביע בבחירות הקרובות למפלגות ציוניות. בקרב מצביעים מוסלמים, רק כ-9% הצהירו שבכוונתם להצביע למפלגות ציוניות, לצד כ-8% מהמצביעים הנוצרים. כ-25% מהמצביעים הערבים העידו בסקרים האחרונים שהם עדיין לא החליטו למי יצביעו.
בבחירות הקודמות, האזרחים הערבים העניקו כחצי מנדט לליכוד, שליש מנדט למרצ וישראל ביתנו, ורבע מנדט ליש עתיד. זה לא מעט.