בליכוד נוהגים לספר אגדה על מערכת הבחירות האחרונות. האגדה על 300 אלף מצביעי הליכוד שנשארו בבית - ולא יצאו להצביע. איך נולד המספר המופרך הזה? כדי לעשות סדר הסתכלנו על מספר המצביעים בסבבי הבחירות האחרונים.
אחת המטרות המרכזיות של מפלגת הליכוד לקראת הבחירות הקרובות היא לעורר את תומכי המפלגה, זאת לאחר שבבחירות 2020 זכה הליכוד לשיא של כל הזמנים בישראל: 1,352,449 קולות. שנה לאחר מכן הוא הסתפק בקצת למעלה ממיליון קולות - ואיבד 285,557 קולות. מדוע המצביעים נשארו בבית? האם בעקבות עצלנות? לא ממש.
ראש הממשלה דאז בנימין נתניהו קרא אז לתומכיו לשקול להצביע לסמוטריץ' ובן גביר שהתנדנדו על אחוז החסימה. קשה לדעת כמה שמעו לו, אבל אפשר להעריך: בבחירות סבב ג', סמוטריץ' רץ עם בנט ובן גביר לבד - ויחד הם קיבלו 260,000 קולות. בבחירות סבב ד' סמוטריץ' רץ עם בן גביר ובנט לבד, ויחד קיבלו 465 אלף קולות - מאתיים אלף יותר.
לבנט היו כמה רבבות קולות משמאל, אבל החלק של מצביעי הליכוד הוא ככל הנראה כ-150 אלף. גם תקווה חדשה של גדעון סער זכתה לקולות של חלק ממצביעי הליכוד: כ-60 אלף. אז עם מה נשארנו? הנה פתרון החידה: 75 אלף מצביעי ליכוד שנשארו בבית, פחות או יותר, בערך שני מנדטים.
נתניהו משקיע את רוב מאמציו בשינוע המצביעים האלה מאשר בשכנוע מתלבטים. האם הוא עושה נכון? החדשות הטובות מבחינתו הן שלא מדובר ביותר מדי, החדשות הרעות - בדיוק אותו דבר.