קרבות תחתית: בזמן שבמפלגות הגדולות עסוקים בשעות האחרונות בגריפת עוד ועוד מנדטים, נראה ששיעורי ההצבעה הגבוהים עלולים להשאיר את המפלגות הקטנות – בעיקר בגוש המרכז שמאל והערבים – מתחת לאחוז החסימה. שיעור הצבעה גבוה יכול להביא את אחוז החסימה לכ-160 אלף קולות, מה שיקשה מאוד על המפלגות המתנדנדות.
על פי הסקרים האחרונים, ארבע מפלגות עשויות למצוא עצמן מתחת לאחוז החסימה וכולן מהגוש של מתנגדי נתניהו: העבודה, מרצ, רע"ם וחדש-תע"ל. יושבת ראש מפלגת העבודה סירבה להפצרותיו של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד להתאחד עם מרצ של זהבה גלאון וגם סירבה לזעוק את זעקת הגעוואלד השמורה לימים האחרונים של מערכת הבחירות. מפלגתה של מיכאלי עשויה למצוא את עצמה לראשונה מאז קום המדינה מחוץ לכנסת. במפלגת העבודה כועסים על מיכאלי והלילה נראה אם הכעס היה מוצדק.
במרצ מתמודדים עם ההחלטה של מיכאלי, ויושבת הראש זהבה גלאון שחזרה לחיים הפוליטיים אחרי הפסקה של שלוש שנים, קיבלה בסקרים המחמיאים ביותר מ-6 מנדטים - אך שוב היא מוצאת את עצמה נאלצת לקושש קולות כדי לעבור את אחוז החסימה.
הפיצול במפלגות הערביות והחשש מאחוז החסימה
שלוש המפלגות הערביות מתנדנדות מעל ומתחת לאחוז החסימה כשרע"ם וחדש-תע"ל נמצאות ברוב הסקרים מעליו ואילו בל"ד מתחתיו. אם יהיה שיעור ההצבעה בחברה הערבית זהה לסבב הקודם, 10 המנדטים שלהם עשויים להתחלק בין כל המפלגות ולהשאיר אחת או שתיים מהן מחוץ לכנסת – אירוע שיבטיח כמעט בוודאות ניצחון לגוש נתניהו.
במפלגות גוש מתנגדי נתניהו ציפו מלפיד לסייע להן לעבור את אחוז החסימה ולזנוח את קמפיין המפלגה הגדולה, אך נראה כי ראש הממשלה העדיף להתקרב כמה שיותר במספר המנדטים לנתניהו ולהתרחק ממפלגתו של גנץ.
בהינתן שיעור הצבעה גבוה, הפער בין מפלגה שנמצאת על 4 מנדטים למפלגה עם אפס מנדטים יכול להיות זעיר ולשנות את התמונה כולה ולהכריע את הבחירות לא במאבק ראש בראש אלא במאבק על החיים הפוליטיים.