התוכנית למינוי שופטים והמהלך לחסימת השופט עמית: השותפות הקואליציוניות כבר הסכימו ביניהן על חקיקת פסקת ההתגברות ברוב של 61 בשבועות הקרובים – ולצידה יוזמים מהלך לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים והבחירה האוטומטית של נשיא בית המשפט העליון – כך פורסם אמש (ראשון) ב"המהדורה המרכזית". עם זאת, טרם הושגה הסכמה באשר לאופן שבו ישונה הרכב הוועדה.
בקואליציה הבאה יבקשו למנות יותר שופטים שמרנים שמלכתחילה יתערבו פחות בהחלטות הכנסת. השותפות הקואליציוניות כבר הסכימו לשנות בקרוב את הרכב הוועדה לבחירת שופטים כדי שיוכלו להשפיע ביתר קלות על שני המינויים החדשים לבית המשפט העליון ועל זהות נשיא בית המשפט העליון הבא שצפוי להתחלף בעוד שנה, אז תסיים נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות את כהונתה.
את חיות אמור להחליף השופט יצחק עמית, אך אם לפוליטיקאים יהיה רוב בוועדה - הם יוכלו לבטל את שיטת הסניוריטי. לפי השיטה הקיימת ממונה לנשיא השופט הוותיק ביותר המכהן בעת שהנשיא היוצא מסיים את תפקידו. שיטת הסניוריטי היא נוהג ולכן מספיק רוב פשוט בוועדה כדי לבחור שופט אחר. בעבר השופטים הם אלה שהביעו התנגדות לרפורמות מסוג זה.
השותפות הקואליציוניות עדיין דנות על האופן שבו ישונה הרכב הוועדה למינוי שופטים וחלק מהמפלגות כבר הגישו את הנוסחאות המועדפות עליהן. כך, למשל, בציונות הדתית ובעוצמה יהודית מציעים להוסיף עוד שישה פוליטיקאים לוועדה.
הוועדה לבחירת שופטים מורכבת מתשעה חברים, ביניהם נשיא בית המשפט העליון, שני שופטים אחרים של בית המשפט העליון, שר המשפטים ושר אחר שתקבע הממשלה, שני חברי הכנסת שתבחר הכנסת, לרוב נציג קואליציה ונציג אופוזיציה, ושני נציגים של לשכת עורכי הדין שתבחר המועצה הארצית של הלשכה.
מהליכוד נמסר בתגובה לפרסום: "הדיווח משולל מיסודו מכיוון שהליכוד טרם גיבש כל תוכנית בנושא המשפטי והנושא גם לא נידון בשום פורום".