רוצים להאזין לפרק המלא? להאזנה באייפון, לחצו כאן | להאזנה במכשירי אנדרואיד, לחצו כאן | להאזנה בספוטיפיי, לחצו כאן | או חפשו "פוד הבוחר" בכל אפליקציית פודקאסטים
בעידן שבו לכל פוליטיקאי יש ערוצי תקשורת ישירים עם הבוחרים דרך הרשתות החברתיות, וכל פרסום תקשורתי שאינו תואם את דעתם זוכה תוך שניות לכינוי "פייק ניוז" - איך יכולים כלי התקשורת הממוסדים לשכנע את הציבור להאזין להם? לפרופסור גבי וימן מהחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה יש רעיון: Fact Checking. "זה התחיל בעיתונים אמריקניים, כמו הניו יורק טיימס, שבם יש צוות מיוחד שמיועד לבדיקת עובדות", הסביר בפודקאסט "פוד הבוחר". "אם התקשורת הישראלית תאמץ בצורה מוחצנת את בדיקת העובדות שלה ושל פרסומים אחרים, האמינות תעלה ויהיה אפשר להלחם בפייק ניוז".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לדברי וימן, הפתרון הזה נשמע פשוט יותר מכפי שהוא באמת. "זה יותר מייגע, יותר קשה ויותר יקר מלדווח על סקרים", הוא מודה. "אבל זו השליחות האמיתית של עיתונות היום, לדעתי. חלק מהתפקיד של תקשורת זה לחשוף את השקרים, ותהיה הרגשה שיש מישהו ששיניו חדשות מספיק כדי לנעוץ אותן".
בפרק החדש משמש עופר חדד מגיש אורח, והוא וארנת כהן דנים באירועי השבוע בחדשות הבחירות: האיחוד בין בני גנץ ליאיר לפיד שהולידה את "כחול לבן"; איך עשויות החלטות היועץ המשפטי לממשלה על מערכת הבחירות כולה?; התגובות המפתיעות, גם בימין האידיאולוגי, לאיחוד של "הבית היהודי" עם "עוצמה יהודית"; וגם המפלגות הקטנות שכנראה לא יעברו את אחוז החסימה - אבל עדיין מסקרנות ומעניינות.
בפודקאסט מסכמים מדי שבוע כתב הדסק המדיני ירון אברהם ועורכת דסק האונליין ארנת כהן את הדברים החשובים, המעניינים והמשונים שמתרחשים במערכת הבחירות 2019 - ומארחים דמויות מסקרנות מלפני ומאחורי הקלעים שלה. ניתן להאזין לפודקאסט בכל אפליקציית פודקאסטים ובספוטיפיי - פשוט חפשו "פוד הבוחר" בשורת החיפוש, והירשמו כמנויים.