פריימריז לוהטים בליכוד: עם נעילת הקלפיות בשעה 22:00 נרשמו 58% הצבעה - אחוז גבוה בהשוואה לפריימריז קודמים. אחוז המצביעים הגבוה נובע מהעניין הגבוה בבחירות הללו - שנגרם בראש ובראשונה בשל העימות החזיתי של יושב הראש בנימין נתניהו עם גדעון סער. עם פתיחת ספירת הקולות פרצה מהומה כאשר חברי ועדת הבחירות של המפלגה הורחקו מהמקום שבו מוזנות התוצאות. ב-06:00 משדר מיוחד עם תוצאות האמת.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
עד לשעה 01:15 נספרו 41 קלפיות מתוך 587. לאחר ספירת 41 הקלפיות, מוביל יו"ר הכנסת יואל (יולי) אדלשטיין – ואחריו גדעון סער, גלעד ארדן, מירי רגב וישראל כ"ץ.
מתוך 119,633 בעלי זכות בחירה, 69,888 הצביעו - כ-58% אחוזי הצבעה. מתוך 4,612 חברי מרכז, הצביעו כ-93% - 3,376 חברי מרכז.
עשרה חברי כנסת מכהנים לא יצליחו להתברג לרשימה, ונראה שאחוזי ההצבעה הגבוהים כבר יכולים להעלות חיוך על פניהם של המתמודדים שפופולריים בקרב הקהל הרחב. כסאותיהם של שורה של חברי כנסת מתנדנדים עכשיו, ועדיין השאלה החשובה שעומדת על הפרק היא מה יהיה מעמדו של גדעון סער ביום שאחרי הפריימריז. הצלחה מבחינתו תהיה כל מקום בחמישייה הראשונה, מקום סביר מבחינתו יהיה 6-10 וכישלון יהיה אם יקבל את המקום ה-11 ומטה.
על רקע העימות בין סער לנתניהו, מעמדו של הראשון יקרין גם על ראש הממשלה. אם ימוקם במקום נמוך, המשמעות היא שנתניהו עדיין חזק בשטח והצליח באמצעות עוצמתו לסכל את יריבו. אם ייכשל במאמציו וסער יצליח להתברג במקום גבוה, אולי תהיה בכך הכתרה של היורש בעקבות הקרב שהתחולל בין השניים.
סער הוא אמנם המועמד שנמצא במרכז תשומת הלב, אך כאמור שורה של בכירים אחרים במפלגה במתח. מבחינתם של גלעד ארדן, ישראל כץ, מירי רגב ויולי (יואל) אדלשטיין, הצלחה תהיה מקומות 1-2, מקום סביר בין 3-5 וכשלון מקום 5 ומטה. מבחינתו של המצטרף הטרי יואב גלנט ושל אורן חזן - שמתמודד לראשונה ברשימה הארצית - המספרים צנועים יותר: הצלחה מבחינתם תהיה מקומות 8-12, מקום סביר יהיה בין מקום 13 ל-30 וכישלון אם בכלל לא יצליחו להתברג לרשימה.