ביקורת על גפני:
דרישות החרדים|צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

למרות קמפיין הגעוואלד שניהל נתניהו ובניגוד לשאר המפלגות בימין, המפלגות החרדיות יחד חיזקו את כוחן ועלו מ-13 מנדטים משותפים ל-16. הקו המנחה את שתיהן הוא שמה שהיה בממשלה הקודמת הוא שיהיה גם בזו הבאה, והן החליטו לפעול יחד כגוש כדי להשיג את מטרתן. נציין שגם דרעי וגם ליצמן הגיעו לבחירות הללו עם חקירה פלילית המרחפת מעל שניהם, ועל כן סביר שיתמכו בכל יוזמה של נתניהו להגנה מפני העמדה לדין.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

הדרישות העקרוניות של יהדות התורה עוסקות בראש ובראשונה בחוק הגיוס. החרדים מעוניינים שהוא יעבור באופן שהם רוצים מבלי "להיכנע" לדרישות של ליברמן. עוד ברשימה: שמירת שבת ציבורית על רקע העבודות בשבת; דיור לציבור החרדי ותקצוב תלמידי ישיבות על בסיס התקציב.

בנוסף ליצמן רוצה להמשיך לכהן כסגן שר הבריאות. הבעיה במקרה הזה היא שאם יוחלט סופית להגיש כתב אישום נגד נתניהו אחרי השימוע, אזי נתניהו לא יוכל לכהן כשר הבריאות ומשכך גם ליצמן לא כסגן שר בלבד. יהדות התורה רוצה גם את ועדת הכספים לגפני, כהונה של שני סגני שר בחינוך ובשיכון ושני ראשי ועדות בכנסת.

דרישות המפלגות החרדיות (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
_OBJ

בש"ס הדרישות די דומות מלבד התיקים. דרעי מעוניין בתיק הפנים כולל סמכויות שנלקחו מהמשרד למפלגתו של כחלון עם הקמת הממשלה הקודמת. דרעי רוצה גם את משרד הנגב והגליל ומשרד הדתות. עוד בדרישות: תיק הקליטה, לתשומת לבו של ליברמן.

מוקדם יותר היום דיווחנו כי ליברמן מתכוון לדרוש וטו בכל ענייני הדת והמדינה במהלך המשא ומתן עם נתניהו על הצטרפות לממשלה.