ברחבי העולם מדווחים בימים האחרונים על גילויי גזענות כלפי תיירים ואזרחים ממוצא אסייתי. בעקבות הביקורות, החלטנו לבדוק איך יגיבו הישראלים למראה אזרחים ממוצא סיני. נעזרנו בלין ובבת שבע, מדריכות טיולים שבשל הגבלת הכניסה לתיירים מסין כל הסיורים הקרובים שלהן בוטלו - שיצאו להסתובב במקומות ציבוריים ולבדוק את התגובות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בזמן האחרון אני מרגישה שלא נעים לי", סיפרה לין פנג מנהריה. "כמה פעמים, כשנכנסתי לחנויות, אנשים מסתכלים כאילו באנו ממאדים או משהו. מה קורה לכם?" לין חיה בארץ משנת 2012, אמא לשני ילדים ומתגוררת בנהריה, חזרה מסין בפעם האחרונה באוקטובר. בת שבע מירושלים עלתה לארץ לפני שבע שנים, מיותר לציין הסיכוי שנחשפו לנגיף הקורונה לא שונה משל כל אזרח שנמצא בישראל – אפסי.
יצאנו עם שתיהם לסיור בשורה של מקומות ציבוריים, וכבר בנסיעה באוטובוס הרגשנו את המבטים השונים. באחד מהמקרים, נוסעת אף בחרה לקום ולעבור מקום. כך קרה גם בנסיעה ברכבת, בצורה אפילו פחות מעודנת. המקרה החריג ביותר אירע בתחנת אוטובוס, שם החליטה אישה שראתה את השתיים לכסות את פניה באמצעות בגד, וליצור מעין מסכה מאולתרת. "זה כאילו אנשים שונאים אותנו", אמרה לין בתגובה. "כאילו באמת יש לנו ווירוס, אבל אין. אנחנו חיים פה".
התגובות ברחוב היו חלוקות: אחת גינתה את היחס, ואמרה כי היא "לא חושבת שזה הוגן להתנהג אליהם ככה". אחרים היו פחות מעודנים: "אני באופן אישי, הייתי זז. חלילה וחס, אין פה גזענות, כולם בבהלה. זה אוטומטי, פשוט לוקח קצת אחורה, יותר זהיר". אחר הוסיף: "אם האדם נמצא פה בארץ, הוא לא בא מסין – אין לי שום בעייה לשבת לידו". בהלת הקורונה אמנם בעיצומה - ועדיין, יש לשים לב לישראלים שכאמור, מעולם לא נחשפו לנגיף.