אפליה מתקנת? במרכז הרפואי לגליל בנהריה פרסמו מודעת דרושים לעובדי מטבח, אבל ייעדו אותה רק לבני העדה האתיופית – כך פורסם הערב (חמישי) בתוכנית "שש עם". כשהתקשרנו לבדוק אם נוכל להתקבל לעבודה גם אם איננו בני העדה, נאמר לנו כי מדובר במשרה מוגבלת. "קיבלנו הנחייה לפרסם רק לעדה האתיופית", הסבירו במרכז מעברים שמסייע לבית החולים במציאת משרות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התקשרנו למרכז מעברים שפרסם את המודעה בעבור בית החולים ובדקנו אם מדובר בחלק מאותו ייצוג הולם שלו הם מחויבים על פי חוק ומדוע מציעים לבני העדה לעבוד רק כעובדי מטבח ולא כאחים ואחיות למשל. כשאמרנו שאנחנו מתקשרים בנוגע למשרה של עובד מטבח, שאלה הנציגים אם מדובר באתיופים וכשנענתה בשלילה הסבירה שזו "משרה מוגבלת רק לבני העדה האתיופית".

ביה
המודעה שפרסם בית החולים|עיצוב: חדשות 12
ארכיון (צילום: Hanay \ ויקיפדיה)
המרכז הרפואי לגליל בנהריה. ארכיון|צילום: Hanay \ ויקיפדיה

כשנשאלה מדוע המשרה מוגבלת ליוצאי אתיופיה בלבד, השיבה הנציגה: "קיבלנו הנחייה לפרסם לעדה האתיופית, במקרה הזה. הסיפור הוא בסך הכל שבית החולים נהריה פרסם את המשרה הזו. נציבות שוויון הזדמנויות מפרסמת משרות כאלה, ואנחנו לוח משרות שמפרסם. אני מבקשת לחזור אליך".

תיקון לחוק שירות המדינה מינויים משנת 2011 מאפשר ייצוג הולם גם לבני העדה האתיופית. הרעיון שעמד מאחורי התיקון היה לא רק לדחוף את בני עדה האתיופית ברמה הכמותית למשרות בשוק העבודה, אלא גם למשרות ראויות יותר. כשניסינו להבין מהמרכז הרפואי לגליל בנהריה כמה משרות הוצעו באותה צורה רק לבני העדה האתיופית, הם העדיפו לא להגיב.

תגובת המרכז הרפואי לגליל: "אנו פועלים בהתאם להנחיות נציבות שירות המדינה, תוך מתן ייצוג הולם לבני שני המינים, אנשים עם מוגבלויות, אוכלוסייה ערבית ויוצאי אתיופיה בכלל התפקידים".