56 אלף נערים ונערות בסיכון עברו תחת קורות הגג המטופחות והמושקעות של עמותת בית השנטי המציינת בימים אלה 35 שנים ליום הקמתה. בשני בתי השנטי הנמצאים בת"א ובמדבר יש כיום כ-100 בני נוער. למרות העזרה מהמדינה, המקום מתקיים בעיקר מתרומות. לירון, המתגורר שגר בבית השנטי אמרה על החוויה שם: "פעם ראשונה שמקשיבים לך באמת ורואים אותך".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מה עברתי בשמונה שנים, וואו, קודם כל, בניתי ביטחון עצמי להיות מי שאני", מספר הנוק שהגיע בתור נער לבית השנטי ועכשיו עובד בו בגיל 31 ומארח את המבקרים בו. "עזרתי להרבה ילדים לתת להם כוח להמשיך הלאה ולא ליפול", הוא אומר.
בתיה היא חרדית לשעבר שהגיעה לבית השנטי בגיל 13. "בתור ילדה לא התחברתי לעולם החרדי בכלל. היו לי רק בעיות, בכיתה א' כבר שאלתי, תוכיחו שיש אלוהים. ושם התחיל הכול", היא מספרת ומשתפת על הימים הקשים ברחוב: "את נכנסת ללופ הזה שהגוף שלך הוא הבית שלך, האוכל שלך, הכסף שלך. כל הדברים. זה לא זנות אבל יש בזה משהו שאפשר לקרוא לו זנות".
לירון שגם שהה בבית השנטי מספר איך נכנס לבית. "חשבתי שאני אלך לשם לעוד כמה זמן ושאני אצליח למשוך ואז נסתדר כבר. ופתאום פעם ראשונה שמקשיבים לך באמת ורואים אותך", הוא מספר.
"פה פעם ראשונה שהאמנתי בחיים אחרי שאמא שלי נפטרה, וזו הרגשה נפלאה. זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים", מספרת גל. "אנחנו המשפחה אחד של השני. זה הכי משפחה שהייתה לי אי פעם ושתהיה לי", מספרת א' ששמה אסור לפרסום בגלל התפקיד שבו היא משרתת בצה"ל.
מי שעומדת מאחורי המפעל הזה היא מריומה, שגם היא הגיעה מרקע קשה, וכשהייתה בהריון ראשון עם הבת השלה החליטה להביא לעולם גם את הבית הזה. את השם "שנטי" נתנו הילדים לבית, ואחר כך היא גם העניקה את השם הזה לביתה. מריומה מתכננת להקים בית שנטי שלישי בירושלים, וזאת למרות שרוב המימון של העמותה הוא מתרומות., ורק מעט ממנו ניתן מהמדינה.
בשבוע הבא יתקיימו שני ימי התרמה לעמותת בית השנטי עבור המשך קיומה של העמותה והקמת הבית בירושלים - ניתן לתרום לעמותה ב-3885* דרך אפליקציתPayBox או באתר https://shanti.org.il/donation/.