בשבוע האחרון, מעבר למזג האוויר הסוער וההצפות והשיטפונות שהגיעו בעקבותיו, התמודדו אנשי הכיבוי וההצלה גם עם סערה פנימית קשה לא פחות. במקביל לעבודה המאומצת ולמאמצי החילוץ בשטח מערך הכבאות ספג ביקורת חריפה על מחדלי הטיפול בהצפות בתל אביב בשבוע שעבר שגבו את חייהם של דין שושני וסתיו הררי ז"ל. אלא שלדברי תת טפסר חזי לוי, מפקד מחוז חוף הנכנס, מדובר בטענות לא מבוססות: "כמות האנשים שהצלנו בתל אביב היא חסרת תקדים - האזרחים צריכים לדעת שיש לנו אנשים גיבורים שקמים כל בוקר ומסכנים את חייהם".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לדברי לוי, מקור הטענות הקשות והביקורת היא בעיקר במאבקי הכוח הפנימיים מול ועד העובדים. "יש אנשים אצלנו שחשוב להם לחפש. הם יושבים על הגדר ומחפשים את התקלה ומנפנפים בה, כי הם לא כל כך אוהבים את הדרך שבה הנציב מוביל אותנו".
גם סגן טפסר אריאל אבן-דנן, מפקד יחידת להבה שהייתה זו שהוזעקה לטפל במעלית שהוצפה בדרום תל אביב בשבת שעברה, הדף את הביקורת. "אני 26 שנה במערך, מופע גשם כזה בפרק זמן של שעה בחיים שלי לא ראיתי - וראיתי הרבה. כל העיר הייתה בהצפה, אלפי מכוניות תקועות במים ואנחנו פשוט עוברים מזירה לזירה ומחלצים אנשים שבינינו, לא היו צריכים להיות שם. כי רכב זה לא סירה. ואז נפתחת לי זירה ואותה זירה מעסיקה כוחות".
"אנחנו קיבלנו את הדיווח כשהיינו באזור צומת חולון", הסביר. "הגעתי לאירוע לאחר משהו כמו 11 דקות מאז שאני קיבלתי את הקריאה ובתמונת מצב ראיתי מעלית יושבת בקומה מינוס 1, טבולה עד התקרה. כלומר, אני מבין שסביבת מחייה אין שם. אבל אני בהנחת העבודה שלי מתייחס לאירוע הזה כאל בן אדם חי. אולי יש איזשהו כיס אוויר שהראש שלו נמצא שם ואני מבחינתי פועל הכי מהר והכי יעיל שאפשר בשביל להגיע ללכוד הזה ולהוציא אותו החוצה. אתה צריך כל הזמן לדאוג שהצוות שלך יהיה מאובטח. אתה לא נמצא בסביבה שאם אתה נופל בה לא קורה לך כלום. אם אתה נופל – אתה בבעיה. כל 10 דקות אני מוציא את האנשים החוצה ומחזיר את מדדי הגוף שלהם למצב נורמלי ומכניס את הצוות השני, כל הזמן היה רצף".
לטענת שין ולדן, לוחם אש ביחידת להבה, הלוחמים דווקא עברו הכשרות מתאימות והיו ערוכים להתמודד עם החילוץ המורכב בשכונת התקווה. "טכנית, אנחנו מתרגלים הרבה דברים דומים לאירוע הזה. אנחנו צוללים במאגר שהמים שם שחורים לגמרי ורק בעזרת גישוש ומימוש אנחנו סורקים ומתקדמים".
השבוע במוקד ההצפות היה אזור הצפון ובפרט העיר נהריה, וגם הפעם מזג האוויר הקיצוני גבה קורבן בנפש. מוטי בן שבת שהציל אחרים מהסחף, נעלם בעצמו בשיטפון ורק בהמשך היום אותר על ידי הכבאים ללא רוח חיים. "שבוע קשה מאוד", סיכם נציב כבאות והצלה רב טפסר דדי שמחי שהגיע לזירה והתייחס גם לאירועי סוף השבוע האחרון בתל אביב שהסתיימו באופן טראגי. "אנחנו עוד באמצע התחקירים, נפיק לקחים אבל אין ספק שזה היה אירוע אחד למאה שנים. 1600 שיחות בחצי שעה - נצטרך לתת גם לזה מענה בהמשך".
יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי מסר בתגובה לכתבה: "אני מזועזע מהעובדה שיש בשירותי הכבאות מי שבשבוע כזה שולף שוב את התירוץ הקבוע לכל בעיה - יו"ר הוועד. ביום שבו הגיע כתבכם לתחנה, לא היו בה לא אימונים ולא תירגולים, אלא הצגת תכלית מבויימת לתקשורת. לא רציתי לשתף איתה פעולה מסיבות השמורות עמי".
"במשך כמה שנים סווגתי כמי שלא יוצא לפעילות מבצעית, לאור היקף הפעילות שנדרש ממני כיו"ר הארגון", הוסיף. "לאחרונה, במסגרת הליך משפטי שנועד להפסיק את ניסיון הפגיעה בי, שבתי לפעילות מבצעית בהתאם להמלצת השופט. תמוה כיצד אני מואשם בניצול ציני של המצב כאשר הנהלת הארגון עומדת אצלכם בשידור חי, רומזת כאילו הוועד קשור לתקלות ולקריסת מערכת המוקדנים עליה התריאו לפני למעלה משנה קצינים, מוקדנים וכבאים ומאז עסוקה בבריחה מאחריות ואולי אין זה מפתיע מצידו של נציב שמזלזל בכבאים".