שלי וייס, חיילת משוחררת, עברה תהליך של תרומת מח עצם פעמיים בשביל שרה, והיום (ראשון) השתיים נפגשו לריאיון מיוחד במהדורה ראשונה. שלי מספרת שמייד אחרי השחרור התקשרו אליה וסיפרו לה שנמצאה מתאימה לתרום לאישה בסביבות גיל ה-70. " ישר אמרתץי כן לא חשבתי אפילו על כיוון של לא", מספרת שלי. שרה סיפרה על הרגע שבו סיפרו לה שיש לה תורמת, ושהיא בת 20: "זה קרה מהר מאטד, זה פשוט נס".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני חליתי ואחרי שבועיים הודיעו לי שיכול להיות שיש לך תורמת אבל לא בטוח. זה מהר מאוד, גם הרופא אמר: 'זה פשוט נס'. אחרי מספר ימים הוא אמר לי כן זה קורה", סיפרה שרה. "עברתי את התהליך שבוע ימים וכימותרפיה מאוד קשה".
שלי סיפרה איך הזדמן לה לתרום לשרה: "ביום של הגיוס שלי עושים בדיקה שאני נכנסת למאגר של 'עזר מציון'. וככה מצאו אותי - אחרי השחרור שלי התקשרו אליי ואמרו לי שנמצאתי מתאימה בשמונים אחוז עם אישה סביבות גיל ה-70, ואם אני רוצה לתרום". שלי מספרת שלא חשבה פעמיים וישר נענתה לבקשה. "אני חושבת שזה ישר להציל חיים, אין שום סיבה למה לא להציל חיים", אמרה.
"נתנו לי עוד פעם, אבל לא אמרו לי שזו התורמת, הייתי בטוחה שזה היה בהקפאה, ואז נודע לי שהיא תרמה בפעם השנייה"
שרה
התרומה הראשונה עברה בהצלחה, אלא שאחרי שנה וחצי נמצאו כמה תאים לא בריאים אצל שרה והיא נזקקה לתרומה נוספת. היא לא תיארה לעצה ששלי עשתה את כל התהליך בשבילה שוב. "נתנו לי עוד פעם, אבל לא אמרו לי שזו התורמת, הייתי בטוחה שזה היה בהקפאה, ואז נודע לי שהיא תרמה בפעם השנייה", מספרת שרה.
תהליך התרומה של מח העצם לא קל, ומלווה בתופעות לוואי שונות, ושלי עברה אותו פעמיים: "זה להיות מחוברת במכונה שעושה סירקולציה בין הדם לתאי מח העצם. הזריקות שנתנו לי יש להן תופעות לוואי של כאבי גב מאוד חזקים אבל לעומת מה ששרה עברה זה שום דבר". ביתה של שרה נהרגה לפני שנים בתאונת דרכים, ובריאיון היא סיפרה על הדמיון שהיא מוצאת בין ביתה לשלי שתרמה לה מח עצם. "אני מוצאת את האופי הטוב הנוח הזה החיוך התמידי על הפנים והטוב לב".