מייצרים מסכות סביב השעון: מכל המקומות בארץ, דווקא בשדרות המטווחת מייצרים את המוצר הנחשק בעולם - מסכות לפנים שאמורות להגן מפני הידבקות בנגיף הקורונה. "אין לי אפילו מסכה", הסביר בעל המפעל, דניאל לב, לסופר פארם שביקשו לרכוש ממנו עוד 300 אלף מסכות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
160 עובדי שיאון מדיקל מייצרים עכשיו מסכות ב-3 משמרות, 24/7, בעוד בעל המפעל עסוק בלסרב לעסקאות. "בשנה רגילה אנחנו מייצרים מיליון מסכות, כרגע הבקשות שיש לנו למכור מחר בבוקר הם 140 מיליון מסכות", הסביר לב. "בכל אירופה יש היום רק 3 מפעלים שמתעסקים עם הציוד שאתה רואה פה".
כמעט כל הייצור של ציוד רפואי מתכלה עבר מזמן לסין, אלא שעכשיו כל המסכות שמיוצרות בסין - הולכות לסין. אחת מעובדות המפעל, מילנה, הסבירה שהיא קנתה את המסכות עבור משפחתה מסופר פארם, ולא קיבלה אותן מהמפעל בו היא עובדת. "יש תושבים אחרים שצריכים את זה יותר ממני", אמרה.
מי היה מעלה על דעתו שנגיף סיני יביא למפעל משדרות את ה"מכה" הכי יפה שלו? עד היום אף אחד לא התחשב במכות שחוטפים כאן על הראש על בסיס קבוע. "היו לנו פה 8, 9 אזעקות ביום בזמני ההסלמה הביטחונית. תכפיל 9-8 אזעקות כפול הסבבים ותבין את המשמעות", סיפר בעל המפעל.
בשכנות למפעל המסכות נמצא המפעל של אסם-נסטלה. בנובמבר 2018 נפל קסאם בחניה של המפעל וחלק מהרסיסים חדרו פנימה. למרבה המזל, לא היו נפגעים. באסם אסרו עלינו לדבר עם העובדים על הבחירות - כדי שחס וחלילה הפוליטיקה לא תזהם את הביסלי.
השדרותים אוהבים את העיר שלהם. יש רכבת, יש תנופת בנייה, הביקוש עולה על ההיצע ויומיים אחרי המטח האחרון נדמה שהיה כלא היה - עיר סימפטית וכולה פוסט-טראומטית. מפלגת הליכוד קיבלה בשדרות 42 אחוזי תמיכה בבחירות האחרונות, כמעט פי 5 מכחול לבן. אם יש דבר אחד שהבנו - כל התושבים כאן סובלים מפיצול רגשי: מיואשים ואופטימיים באותה המידה.
צפו בכתבה המלאה מתוך "אולפן שישי"