במשך עשרות שנים מנסים לפנות את תושבי השכונה בתל אביב, וכעת ככל הנראה הסאגה מגיעה לסיומה: לידי תוכנית חיסכון נודע כי שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' מגבש מתווה סופי לפיצוי התושבים, שיגיעו בפני ועדה שתקבע את היקף הפיצויים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
איך ייקבע גובה הפיצוי?
מי שיהיה זכאי לדירה בשווי 1.4-1.75 מיליון שקלים הם: הדור הראשון – וותיקי כפר שלם – וכן הדור השני, מי שבן 27 ומעלה או נשוי, והדור השלישי: בני 51 ומעלה או נשואים והתגורר בשכונה ב-1996.
מי שלא עונה על הקריטריונים הללו ועדיין נאלץ להתפנות יקבל פיצוי של 400-700 אלף שקלים.
המתווה הזה רלוונטי לא רק לתושבים שגרים בתוואי הרכבת הקלה, אלא לכל תושבי השכונה. הפינוי נדחה ל-1 באפריל, ומי שלא יתפנה עד התאריך – לא יהיה זכאי לפיצוי כלשהו. חובת הפינוי תקפה רק למי שגר בתוואי הרכבת - היתר יכולים להתפנות ולהצטרף למתווה, אבל ההחלטה נתונה לשיקולם. יש לציין כי כל המפונים יקבלו דמי ההסתגלות של 3000-5000 שקלים מדי חודש לתקופה של 2-3 שנים.
בנוסף, הסכומים הללו הם נטו – כלומר לא ייגבו מהם מסים אם לא יימצא פתרון. נת"ע, החברה שאחראית לרכבת הקלה במרכז, תממן את הפרש המסים מכיסה.
"זה מתווה שלא היה כמוהו בעשורים האחרונים במדינת ישראל", אמר השר סמוטריץ'. "הוא חל אך ורק על התושבים שמתגוררים בתוואי הזה וצריך להבין – האלטרנטיבה איננה להמשיך להתווכח, האלטרנטיבה היא פינוי בכוח, בצו בית משפט, כמעט בלי שום פיצוי. אני ישן הרבה יותר טוב הלילה, אנחנו בימים הקרובים נחתור למגע עם כל אחד ואחד מהתושבים שגרים על התוואי, הוא יבין בדיוק את זכויותיו. אף אחד, ואני אומר את זה באחריות, לא ייזרק מהבית לרחוב".