לאופי הפסיקה של ראשת הרכב השופטים במשפט נתניהו, רבקה פרידמן-פלדמן, יש משמעות אחת: מדובר בשופטת שרגישה לעבירות של אישי ציבור. המזג והאופי של פסיקותיה באו לידי ביטוי בשתי החלטות קודמות בתיקים של אישי ציבור אחרים: אולמרט ואיציק מרדכי. פלמדן הצטרפה לצוות השופטים בתיק אולמרט רק בסיבוב השני, לאחר ששולה זקן הפכה לעדת מדינה. ולמרות זאת, הדגישה פלדמן בפסיקתה - היה צריך להרשיע את אולמרט עוד קודם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בפסיקתה של פלדמן, יש שיאמרו במעין פרובוקציה, היא ציינה שהרכב השופטים הקודם טעה ולטענתה היה להרשיע את אולמרט עוד קודם. הסיבה שבגללה היה כל כך חשוב לה לכתוב את דעתה על הרכב השופטים הקודם, על אף שזו כלל לא נדרשה - היא שהעובדה שאולמרט לא הורשע עוד קודם הפריעה לפלדמן מאוד - מה שמעיד על עמדתה בעבירות של אישי ציבור.
גם במשפטו של השר לשעבר איציק מרדכי שהורשע בעבירת מעשה מגונה - השופטת פרידמן התעקשה שהרשעתו לא מספיקה ועל אף תרומתו הגדולה למדינה - עליו ללכת לכלא.
המסר של השופטים - לנתניהו אין זכויות יתר על ספסל הנאשמים
פרקליטי נתניהו טענו שחשיבות נוכחתו בדיון היא בסך הכול טכנית, משום שעליו רק לאשר שהוא קרא את כתב האישום והוא יכול לעשות זאת גם מבלי להגיע לבית המשפט. ולמרות זאת, השופטים הדגישו שחשוב שהאמירה הזו תיאמר בבית המשפט.
בעצם הדרישה מנתניהו להגיע לבית המשפט - השופטים דורשים ממנו לתת תשובות. בהחלטותיהם עד כה הבהירו השופטים שבבית המשפט הם אלה שקובעים את סדר וקצב הדברים. זה מתבטא בכך שהם דחו את טענותיו של נתניהו על כך שהגעתו לבית המשפט עם אבטחתו, יקשה על מילוי הנחיות משרד הבריאות ויעלה לציבור הון רב.
שתי ההחלטות של השופטים: ההחלטה שלא לאפשר לשדר את המשפט בשידור חי, כדי לאפשר לעדים להעיד עדות חופשית ונטולת לחצים וכן ההחלטה שמחייבת את נתניהו להגיע לדיון הפתיחה ביום ראשון - בכך השופטים מעבירים מסר שלנתניהו לא יהיו זכויות יתר כשהוא ישב על ספסל הנאשמים.
בנוגע לקצב התנהלות משפט נתניהו: ישנה תמימות דעים של כולם שהטענות המקדמיות במשפט יימשכו בין חצי שנה לשנה, כלומר יעברו חודשים ארוכים עד שיישמע נאום הפתיחה של התובעת ליאת בן ארי ועד שיחלו העדויות של העדים.