במהלך השבועות האחרונים מופנית ביקורת נוקבת כלפי חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס בעקבות בגידתה בחבריה לסיעה ובבוחריה, לאחר שהחליטה לערוק ממחנה המרכז-שמאל ולעבור למחנה הימין בראשותו של נתניהו – עליו המליצה השבוע בפני הנשיא כמועמדה להרכבת הממשלה הבאה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד לפני שהוקמה סיעת "גשר" לקראת בחירות אפריל 2019, החל להתקבע מעמדה של לוי-אבקסיס כלוחמת הצדק של האוכלוסיות המוחלשות בישראל, שרק הלך והתחזק לאחר שקיבלה את אות "הפרלמנטר המצטיין" מהמכון הישראלי לדמוקרטיה. זאת, בעקבות פעילותה החברתית האקטיביסטית בין כותלי הכנסת במהלך כהונתה של הממשלה האחרונה.
ישנם לא מעטים הטוענים שמלבד הביקורת שניתן להפנות כלפי לוי-אבקסיס בעניין העריקה לגוש הימין, גם על עבודתה הפרלמנטרית ניתן לומר שהיא לא נעשית כמתואר בתקשורת. "היא לא השתמשה בכלל בכוח שלה כדי לקדם רפורמות או מהלכים כלשהם", טען תומר אביטל, עורך אתר "שקוף". "היא פשוט צרחה בוועדות ולא הגיעה לדיונים שאין בהם תקשורת".
במנותק מעבודתה הפרלמנטרית, אין ספק כי מערכת הבחירות האחרונה הביאה את המערכת הפוליטית לנקודת קיצון שלא נראה כדוגמתה. אמנם לוי-אבקסיס זוכה לביקורת קשה המופנית כלפיה, אך היא לא היחידה שהפרה את הבטחותיה לבוחרים במהלך החודשים האחרונים. מעניין לחשוב האם יש כאן מוסר כפול של התקשורת ושל הגורמים הפוליטיים שיוצאים נגדה, או שבמקרה הזה – אורלי לוי-אבקסיס בסך הכל אוכלת את מה שהיא בישלה.