"זאת סכנת חיים": כששרי הממשלה החליטו על פתיחה מחודשת של בתי המלון ברחבי הארץ, תחת כללי התו הסגול, הם ככל הנראה לא ציפו להפרה כזו של ההנחיות. אחד האורחים שנופש ב"הרודס" בים המלח סיפר בשיחה עם N12 על המציאות בבית המלון – שנראית דומה יותר לימים רגילים, ולא לעידן הקורונה. "צפיפות נוראה של אנשים, אין הפרדה במתקנים, אין חיטוי משטחים", אמר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בארוחת הבוקר – שורה של ליקויים"
בתיעוד שהעביר אותו אורח, נראה כי בחדר האוכל של בית המלון לא מתבצעת הקפדה על הכללים. אנשים עומדים סביב עמדות הגשה עצמית וחשופים למגע ישיר עם המזון. זאת, בניגוד ברור להוראות, שמחייבות את המלון בהגשה לשולחן, או בהצבת מלצר או טבח שישים את האוכל בצלחות. "הנורא מכל הגיע בארוחת הבוקר", סיפר האורח. "הרבה אנשים הורשו להיכנס בלי מסכות לחדר האוכל, לא הייתה הפרדה של 2 מטר בעמדות האיסוף", הוסיף.
זה מתווסף לשורה של בעיות אליהן נחשף בחופשתו במלון בים המלח, ביניהם צפיפות גדולה של אנשים בשטחי המלון ובמתקנים השונים. "אין חיטוי של משטחי הנגיעה, כמו דלתות, ידיות וכפתורים", שיתף.
"המקום הזה הוא סכנת חיים", התריע. "מספיק שאחד מאיתנו חולה בקורונה – ואני בטוח שכל מי שכאן נדבק. גם רוב האורחים כאן הם אנשים מבוגרים וזקנים". הוא ציין שפנה למנהל חדר האוכל בנושא בעיות ההיגיינה השונות, ולדבריו, זו הייתה התשובה שקיבל: "המנכ"ל יודע מזה, אבל לכם לא אכפת, אז מה אנחנו יכולים לעשות?"
תגובת מלון "הרודס" ים המלח, של רשת "פתאל": ״אנחנו שומרים על הנחיות משרד הבריאות לרבות מדידת חום, עמדות חיטוי בשטחים הציבוריים של המלון, חיטוי משטחים משותפים, שמירה על מרחק באמצעות סימון, חבישת כפפות ומסכות. כמו כן, אנחנו עומדים בהנחיות התו הסגול גם בחדרי האוכל, באמצעות הגשה שמבוצעת על ידי צוות העובדים. נציין כי התפוסה במלון, כמו בשאר המלונות אותם פתחנו בחג, עומדת על 80% מתוך בחירה ומודים לכל האורחים שנותנים בנו אמון. נמשיך להקפיד על הכללים ולארח באהבה״.
שרי האוצר והתיירות סיכמו: מתווה סיוע של 300 מיליון שקלים לענף התיירות
במקביל, הודיעו היום (שני) שר האוצר ישראל כ"ץ ושר התיירות אסף זמיר כי עקב הקשיים והמצוקה מהם סובל ענף התיירות בתקופה זו – יתוקצב מענק מיוחד לבתי המלון בגובה של 300 מיליון שקלים. ההחלטה הגיעה לאחר דיון שערכו השרים כ"ץ וזמיר עם נציגי המלונאים, מהם שמעו על הקשיים התפעוליים בימי קורונה, בעיקר בשל העובדה שתיירים אינם יכולים להגיע לישראל.
שר האוצר כ"ץ אמר: "צעד זה מהווה שלב נוסף בהחזרת המשק וכלכלת ישראל לשגרה ולצמיחה". שר התיירות זמיר הוסיף: "ענף התיירות כולו נמצא במשבר חמור בעקבות הקורונה ותפקידנו לפעול במהירות האפשרית להחזירו למסלול ולסייע בשיקומו"