היסטוריה בצבע: יעל מדיני הייתה כמעט בת 18 כשאביה ביקש להכתיב לה הכרזה קצרה שצפויה להיאמר למחרת בשדרות רוטשילד בתל אביב. "התיישבתי עם עט ויפרון והוא הכתיב לי את ההכרזה, לא הבנתי את המשמעות העמוקה של זה, הבנתי שזה כרוך במעמד שיהיה למחרת אבל לא ייחסתי לו חשיבות", היא מספרת. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

יעל היא בתו של משה שרת - לימים ראש ממשלת ישראל. הוא דרש אז מבתו שתתלבש יפה ותגיע לטקס עם דודתה. "הושיבו אותנו על כסא אחד, זה היה בערך ארבעה מטרים מבן גוריון. אני זוכרת אירוע צבעוני", מספרת יעל. כעת, בזכות פרויקט חדש - גם מי שלא היה נוכח באירועים הגדולים של המדינה יכול לצפות בהם בצבע, כאילו התרחשו ממש עכשיו.  

הכרזת העצמאות משחזרים תמונות ישנות בצבע (צילום: כאן, כאן 11)
הכרזת המדינה בצבע. מתוך הפרויקט "שחור לבן כחול לבן" של כאן 11|צילום: כאן, כאן 11

פיתוח חדש של חברת MyHeritage מאפשר לצבוע תמונות בשחור לבן ו"להחיות" אותן. צביעת תמונות היא אמנם לא דבר חדש, רק שהפעם מדובר במחשב שפועל לפי בינה רשתית. האלגוריתם של החברה מסתמך על עשרות מיליוני תמונות מהמאגר ואז קובע לפי אזור, זמן ומיקום התמונה, כיצד היה צבוע כל חלק בתמונה.

חלוצים משחזרים תמונות ישנות בצבע (צילום: החדשות )
חלוצים משחזרים תמונות ישנות בצבע|צילום: החדשות

"תמיד חלמנו על הרגע שבו אפשר להיות זבוב על הקיר באירועים ההיסטוריים הללו, אז הצבע נותן איזשהו מימד נוסף לתמונה שמאפשר לנו לראות אלמנטים בתמונה שלא ראינו כשזה היה בשחור לבן", מספר רועי מנדל, חוקר בכיר ב-MyHeritage, "פתאום התמונה מתחדדת".

_OBJ

ולא רק תמונות היסטוריות ניתן להפוך לצבעוניות. הודות לפיתוח החדש של החברה, כל אחד יוכל לסרוק באתר של MyHeritage תמונות משפחתיות בשחור לבן ולהמיר אותן לצבע. הכל מתוך ניסיון להנגיש את ההיסטוריה המשפחתית לדור הצעיר. 

 צפו בכתבה המלאה