אין יוצא ואין בא: הסגר על העיר אלעד ועל שכונות מסוימות בטבריה החל הבוקר (רביעי), לאחר שאמש אישרה זאת ועדת השרים. ההגבלות החמורות יחולו באזורים הללו במשך שבעה ימים - עד ליום רביעי הבא בשעה 8:00. בטבריה הקימה המשטרה 7 מחסומים בדרכי הגישה לשכונות, ומטרתם למנוע תנועה לא הכרחית. המשטרה גם תיכנס לשכונות על מנת לאכוף את ההנחיות. בתוך כך, בבני ברק מגבירים הבוקר את האכיפה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת הסגר תנועת הנכנסים והיוצאים מהאזורים המוגבלים נאסרה באופן כמעט מוחלט. גם בתוך השכונות הוחמרו הנחיות משרד הבריאות ונאסרה התקהלות של מעל 50 איש. לשוטרים הוקנו סמכויות מיוחדות לאכיפה, ביניהן: דרישת אזרח להזדהות ומסירת מסמכים, מתן קנסות, עיכוב אזרחים וכלי רכב, והפעלת כוח סביר.
האזורים המוגבלים שאושרו: השטח המוניציפאלי של העיר אלעד וחמש שכונות בטבריה - רמת טבריה ב', רמת טבריה ג', שכונת 200, שכונת טבריה עילית ובן גוריון. בבני ברק אנשי השיטור העירוני החלו הבוקר באכיפה בבתי הכנסת בעיר, במטרה לבדוק שכולם מקפידים על שמירת ההנחיות ועוטים מסכות. עד כה בכל בתי הכנסת שאליהם נכנסו, התברר שכל המתפללים פועלים בהתאם להנחיות.
"המשטרה קוראת לציבור להישמע להנחיות והוראות משרד הבריאות, שכן אי קיומן משבש את המאמץ הלאומי במאבק בהתפרצות הנגיף והתפשטותו בישראל", נמסר מהמשטרה. "לצד ביצוע כלל המשימות המוטלות לפתחה של המשטרה בהקשר של הביטחון השוטף, אכיפת החוק ושמירת הסדר הציבורי, משטרת ישראל תמשיך לסייע למשרד הבריאות במאמץ האכיפה למניעת התפשטות הנגיף ככל שיידרש, הכול במטרה לשמור על שלום הציבור ובריאותו".
יו"ר ועדת הכספים משה גפני התראיין בכאן רשת ב' והעביר ביקורת על ההגבלות על יישובים חרדיים: "הכי קל לסגור את החרדים. זה לא בסדר. הלוואי בכל המקומות בארץ היו שומרים כמו בשכונות החרדיות. המציאות הזו גורמת נזק בל יתואר, תהליך של ייצור סטיגמה על ציבור שתמיד אפשר לזהות אותו חיצונית".
מי רשאי לצאת מהשכונות?
- יציאת עובדים למקום עבודתם.
- יציאת תלמידים למבחני בגרות.
- קבלת טיפול רפואי.
- הליך משפטי שמחייב נכוחות מחוץ לאזור המוגבל.
- הלוויה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
- העברה של קטין שהוריו חיים בנפרד.
- מי שאינו תושב קבע בשכונות יוכל לצאת (אך לא להיכנס חזרה).
- ניתן לצאת למטרות אחרות לאחר קבלת אישור מרח"ל (רשות חירום לאומית) בטלפון 104.
מי רשאי להיכנס לשכונות?
- תושבי השכונות המתגוררים בהן בדרך קבע ובכלל זה עובדים החוזרים ממקום עבודתם ותלמידים החוזרים ממבחני בגרות.
- כניסה לצורך אספקת מוצרים ושירותים חיוניים לרבות שירותי חשמל, מים, תקשורת ופסולת.
- העברה של קטין שהוריו חיים בנפרד.
- בעלי תפקידים לצורך ביצוע עבודתם של כוחות ההצלה (כב"ה, מד"א, משטרת ישראל, צה"ל), צוותים רפואים ועובדי רפואה, עובדים סוציאלים, עובדי רווחה, עיתונאים נושאי תעודת לשכת העיתונות או איגוד העיתונאים.
- ניתן להיכנס למטרות אחרות לאחר קבלת אישור מרח"ל (רשות חרום לאומית) בטלפון 104.