יום רביעי לסגר על בני ברק והיום (שני) הגישו תושבי העיר עתירה בבג"ץ כנגד מקבלי ההחלטות בעניין, ביניהם ראש הממשלה ומנכ"ל משרד הבריאות. במסגרת העתירה טוענים המאשימים כי הטלת סגר היא שלילת חרויות בסיסיות של כ-210 אלף התושבים, כל זאת מבלי לספק מענה נכון וטוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
העותרים, ארבעה תושבי בני ברק העוסקים בעריכת דין, קוראים לבג"ץ לדון בהכרזה על העיר בני ברק כאזור מוגבל. הטענות העיקריות הן בדבר רמיסת זכויות אדם בסיסיות כמו חופש התנועה והתעסוקה. "מאז קום המדינה לא הייתה החלטה שפגעה כל כך בזכויות אדם", נכתב במכתב התביעה. "לא די שהענישה מהווה "ענישה קולקטיבית", היא גם שוללת את כבודם של מאות אלפי תושבי העיר בני ברק".
בתביעה מסבירים כי ההכרזה על העיר כאזור מוגבל גרמה לכך שתושבים רבים מתקשים להשיג מזון, תרופות, שירותי רפואה מינימליים ועוד שירותים אחרים, זאת בזמן שעברו כבר שלושה שבועות מתחילת הבידוד הביתי שמוטל על כל תושבי ישראל. במידה והם צריכים בדחיפות לצאת מן העיר, על אף האיסור, גורלם תלוי בשוטרים ובמידת הרחמנות שלהם.
העותרים טוענים עוד כי ההחלטה הגורפת מותירה סיטואציה בעייתית, כאילו הרשויות דוחקות את הנדבקים עם התושבים של נדבקו ומעמידים אותם בסכנה: "כך "מקריבים" המשיבית את תושבי בני ברק במטרה לקנות "שקט" תקשורתי, מתוך מטרה פסולה ובלתי ראויה", נכתב.
טענה נוספת מדברת על התרת דמו של הציבור החרדי, זאת בעקבות ההחלטה על הסגר: "מרגע היוודע דבר הסגר על העיר, הותר דמם של החרדים בכללותם, ובמרחבי הרשת וכלי התקשורת הרבים לא פספסו הזדמנות להכות בחרדים. החלל המתווך בין האזרחים למתרחש, נשטף כולו בשנאה יוקדת, ועל המגזר החרדי הוטל לבד מן הסגר גם אות קין שזמן רב יעבור עד שיוסר".