מקדימים את הארוחות: מרבית המשפחות בישראל לא יחגגו את ערב ראש השנה יחדיו, אולם ישנם כאלה שהקדימו תרופה למכה – ומקיימים את סעודת החג לפני כניסתו הרשמית. המשפחות שחיפשו פתרונות לסגר ראש השנה משתפות ברעיונות היצירתיים. צפו בכתבה המלאה
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
משפחת שפירא מנס ציונה מנסה מאתמול לקבל החלטה קשה, אולי אפילו גורלית: איך, ובעיקר מתי הם יחגגו את ערב ראש השנה. "פתאום השלושה שבועות האלה שהיו לנו מיליון תוכניות, פוף, התפוצץ הכול", סיפרה יאנה שפירא. "לא התכוננו בכלל לחגים כאילו אין ראש השנה השבוע".
משפחת כהן מפתח תקווה, לעומת זאת, קיבלה החלטה לא שגרתית - אבל כנראה כזאת שהניבה כמה סיפורי מורשת קרב לנכדים. כשהסיכוי לסגר בערב ראש השנה עוד ריחף באוויר, הם הקדימו - וכבר קיבלו את תשפ"א ביום שישי האחרון. שבוע לפני הכניסה הרשמית, אבל מי סופר.
"אני אמרתי 'רגע, יש לי רימונים יש לי תפוחים, ואולי נעשה כמה ברכות כדי שהנכדים בכל זאת יחוו את החג'", סיפרה פנינה כהן. אלי כהן הוסיף: "זה היה עם הברכות, עם תפוח בדבש, עם ברכת הרימונים, וכמעט כמעט כדת וכדין. לא היה מושלם - אבל היה מצוין".
גם משפחת סופר החליטה שאחרי הקושי והריחוק מהמשפחה המורחבת בערב חג הפסח, הפעם הם הקדימו את הסגר ואת ההנחיות - וחגגו לפני. "כולם זרמו", אמרה שיר סופר. "כי לכולם יותר חשוב להיות ביחד מאשר היום הספציפי הזה. אנחנו לא אנשים שומרי מסורת, אנחנו לא אנשים דתיים, ובעצם מה שחשוב ומה שחסר זה להיות ביחד".
תמי שושני מגבעתיים כבר כתבה תפריט, ואת החג היא תחגוג עם משפחתה המורחבת ביום חמישי הקרוב, רגע לפני שהמחסום הראשון יוצב בכניסה לעיר. "התבאסנו מהרעיון ששוב יהיה עוד חג שנשב כל אחד בדד בביתו", סיפרה. "ומחוסר הוודאות, כן לבשל, לא לבשל, החלטנו 'יאללה מבשלים - ועושים את זה ביום חמישי'. הראש הישראלי ממציא לנו פטנטים, אז החלטנו להתחכם ולעשות בכל זאת את החג".