החשד לניסיון רצח במשפחה במצפה רמון: משפחתה של שירה בת ה-32 מביעים תרעומת על היענות בית המשפט לבקשתו של הבעל שלא לפרסם את שמו. עורכי הדין מטעם המשפחה הגיבו להחלטה: "טענת הדוקר כי תיגרם לו 'פגיעה במוניטין' כתוצאה מהפרסום מגוחכת – ימי החסד שלו ייגמרו בקרוב". בינתיים, ברשת כבר החלו גורמים שונים ובהם ארגוני זכויות נשים לפרסם את שמו לצד תמונתו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"החלטת בית המשפט לאסור פרסום שמו של החשוד, עומדת בניגוד מוחלט להוראות החוק והפסיקה", כתבו עו"ד בן מעוז ועו"ד חיים שוקרני המייצגים את שירה מטעם משפחתה. "פומביות הדיון הינו עקרון יסוד בהליך הפלילי ובית משפט רשאי לסטות ממנו רק במקרים חריגים וקיצוניים".
עורכי הדין הביעו התנגדות להחלטת בית המשפט שאישר את איסור פרסום שמו של הבעל, לאחר שטען כי תיגרם פגיעה בשמו הטוב. "טענת הדוקר כי תיגרם לו 'פגיעה במוניטין' כתוצאה מהפרסום מגוחכת", נכתב מטעם עו"ד בן מעוז. "הייתי מציע לו בשלב זה לצור לעצמו 'מוניטין חדש' שישרת אותו בין כתלי הכלא. ימי החסד שנתן בית המשפט לחשוד ייגמרו בקרוב מאוד".
אחיה של שירה תקף בצאת השבת על החלטת השופט: "בית המשפט התייחס לאפשרות הפגיעה בהוריו ובבנו הקטין כאשר בעת ביצוע המעשה כאשר בנו היה בידי אישתו והוא חבט בה עד זוב דם. הנאשם מתאגרף כבר שנים באיגרוף ועוד נעזר במערוך וסכין בשר מוכן לציד".
"השופט מוצא לנכון לשמור על הוריו כאשר לא נמצא ולו איום זעיר עליהם, להפך הוא הנכון", הוסיף. "הוריו מתקשרים אלינו ושואלים לשלומה ולשלומנו. בית המשפט צריך לראות את הפגיעה שנגרמה ומעוררת גלים בארץ על מנת שמקרה כזה לא ישוב. בהחלטת בית המשפט לבוא לתת צ’אנס לנאשם שאולי עוד ימצאו דברים מפתיעים כדבריו בית המשפט והשופט מוצא לנכון לתמוך בנאשם ולא מראה את פרצופו על מנת שהמוניטין שלו של 45 שנה לא יפגע. על מנת שדברים כאלה לא יחזרו אין להתיר או להקל ראש בדברים כאלה".
עוד הדגיש האח של שירה: "אנו כמשפחה תומכים בחשיפת התוקף במטרה לגלות או להבחין באיזה דפוס שהתגלה אצל התוקף וכך המשטרה תוכל להוסיף עוד עדויות לתיק. בשם אחותי ובתנו אנו סומכים ובטוחים כי בית המשפט הנכבד יעשה צדק שבו יפסיק לתת יד וכתף כנגד פושעים אשר תוקפים את נשיהם ויתחיל להגן עליהם. לכן שמנו לעצמנו מטרה לחשוף את האירוע הטרגי ולא לשתוק עוד לחשוף אותנו כמשפחה נורמטיבית ואת האישה שכמעט נרצחה בידי בעלה על מנת שמקרים כאלה לא יחזרו. על כן מתבקש בית המשפט להסיר את צו האיסור פרסום שהוטל על שמו של התוקף ולהתיר את הפרסום".
גם ברשת זועמים על החלטת בית המשפט, וחלק מהגולשים החליטו למרות זאת לפרסם את שמו ותמונתו. בעמוד הפייסבוק "עמ;לק", פנו לבעל בשמו וכתבו: "אתה מבקש מאנשים "להרגע"? כואב לך על ה"מוניטין" שלך? איפה הדאגה לטראומה הנוראית שיצרת? או תקווה קלה לשיפור במצבה של אשתך? האם היא תצליח להשתקם?".
פוסט דומה כתבה גם לילי בן עמי, אחותה של מיכל סלה ז"ל שנרצחה בידי בעלה. "השופט החליט לקבל את בקשת הרוצח ולא את בקשת הקורבן! השופט מתעקש להגן על מוניטין של חשוד ברצח שנתפס עם מערוך וסכין דוקר את אשתו 20 פעם!", זעמה בן עמי, "פלא שגם ברצח של עליזה שפק ז"ל הסכימו לרחם על הרוצח ולתת לו עסקת טיעון? מערכת משפט כזו מחזקת את 400 אלף המחבלים האלימים כלפי בנות זוגן שיש היום בישראל; ומחלישה את הקורבנות שבשבי". בהמשך הפוסט חשפה אף היא את שם הבעל.
גם ברשת טוויטר פרסמו עשרות גולשים את שמו של הבעל. אחת מהן היא ברכה ברד, בין מייסדות עמותת "כולן" לקידום השיח והעשייה הפמיניסטית בישראל. ברד כתבה את שמו של הבעל עשרות פעמים בציוץ שלה ולאחר מכן הוסיפה: "הנה חסכתי לכם ללכת לפייסבוק לבדוק".
יו"ר נעמת, חגית פאר קראה למשטרה לערער על ההחלטה של השופט ג'ורג' אמוראי שלא לפרסם את שמו של החשוד בניסיון לרצוח את בת זוגו: "מדובר בהחלטה בלתי סבירה שמעבירה את כל המסרים הלא נכונים. המסר שמעביר השופט לנשים הסובלות מאלימות הוא שתשבנה בשקט ולא תפגענה ב'שמם הטוב' של אלו שמתעללים בהן. אני קוראת לפרקליטות לערער לאלתר על ההחלטה ולוודא שהצדק יראה וישמע".