בעלי העסקים מוחים, ההורים מבולבלים וחסרי אונים: כשברקע כוונת הממשלה להטיל מגבלות חדשות וחריפות על הציבור כדי לעצור את העלייה בתחלואה בקורונה - בהן סגירה של חופי הים, המסעדות והקניונים וגם סגירה של כל פעילויות הקיץ במוסדות החינוך, זעם גדול נשמע בקרב רבים שחוששים לעתיד העסקים שלהם ובקרב הורים שלא יודעים מה יעשו עם הילדים אם בתי הספר של החופש הגדול ייסגרו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"ממש ברגעים אלו ביטלתי אירוע מתוכנן ליום שבת", אומר השף ברק אלמיש בשיחה עם N12. "גם את העבודה המעטה שנשארה לי לוקחים לי... וכמובן שעלות חומרי הגלם והזמן שהושקע על התפריט... הכל עליי. אז שוב תודה לממשלה דמיקולו הזאת".
"ההחלטה המסתמנת - משמעותה סגירת תעשיית המסעדות בישראל. מדיניות האקורדיון של ממשלת ישראל מצריכה טכנאי אקורדיונים, כי אין ספק שהצלילים צורמים", אומר שי ברמן, יו"ר איגוד המסעדות והברים. "לדאבוננו, ממשלת ישראל שהמציאה השבוע תוכנית כלכלית מוזרה, טרם מצאה פתרון כלכלי לבעלי העסקים ששוב שרויים בחוסר אונים, ללא פתרון וללא אופק".
"שוב גזר דין מוות. חיה פצועה לרוב עדיף להרוג", אומר השף קובי בכר ממסעדת "פאסטל". "גזר הדין לא ניתן היום, הכותרות של אפוקליפסה כאן ועכשיו הם אלה שחרצו את גורלנו. אירופה גססה עד לפני חודש ואנחנו הסתכלנו עליהם עם אף למעלה. הרי הראש היהודי יודע הכי טוב אבל הם, כן הם, האירופאים הקרים דאגו לאזרחים קודם כל!".
"למדתי, עשיתי צבא ומאז אני עובד 300 שעות בחודש בממוצע. שילמתי מיסים ואני משלם כל חודש עד השקל האחרון. סביר להניח שבכל מקום אחר בעולם היו מאפשרים לנו לראות את האור שבקצה. עכשיו חושך".
"זה נראה כאילו הממשלה מחפשת פתרונות בכוח למרות שהיעילות שלהם לא ברורה בכלל. עם כל הכבוד, הממשלה לא יכולה להטיל סגר מהרגע להרגע בסופי שבוע בלי לתת לנו זמן להיערך", מספר עידן, אזרח פשוט שנמאס לו. "יש כבר תוכניות ונסיעות שלא ניתן לבטל, ואם לא תהיה תחבורה ציבורית - לא יהיה אפשר לחזור. אם מקבלים החלטות - שיהיה בהן היגיון, כי ממילא חוסר האמון בממשלה הזאת כבר הגיע לשיא".
בתי הספר של החופש הגדול ייסגרו? "אחוז התחלואה שם קלוש, הממשלה איבדה את העשתונות"
הורים רבים ברחבי הארץ בעיקר מבולבלים בשעות אלה, בהן הם לא יודעים אם מיום ראשון הקרוב ייסגרו מסגרות הקיץ לילדים שמאפשרות להם למעשה לצאת ולעבוד - החלטה ששר החינוך, יואב גלנט, מתנגד לה והופתע ממנה. גלנט לא הוזמן אל הישיבה שבה המליצו לסגור את מסגרות בתי הספר של החופש הגדול, ככל הנראה אחרי שבישיבות הקודמות הוא הביע התנגדות נחרצת למהלך כזה. כמו כן, עדיין לא ברור האם יסגרו גם מסגרות החינוך המיוחד ומה יהיה על הפעוטונים ומעונות היום.
"לחזור הביתה זה אומר שמאבדים הכנסה, זה פשוט להעניש הורים לילדים קטנים", אומרת בשיחה עם N12 אורית קוסקס, אם לשלושה ילדים שנמצאים בימים אלה במסגרות של בית הספר של החופש הגדול. "במקום למצוא פתרונות ולהקטין את הכיתות בבתי הספר אנחנו משלמים את המחיר, יש הוצאות כמו שכירות שלא משתנות, כמה נוכל להחזיק מעמד? זו גם לא תקופה שאפשר להיעזר בסבתא וסבא. המדינה לא יכולה להשאיר אותנו לבד בלי פתרונות".
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, תקף בחריפות את ההחלטה המסתמנת: "ממשלת ישראל איבדה את העשתונות, על מה ולמה רוצים לסגור את ביה"ס של החופש הגדול כשאחוז התחלואה הוא רק 0.14?!?! מישהו פה מרמה את הציבור ודוחף בכוח לסגירת המשק – מדובר בהרס טוטלי של המערכת הכלכלית, שלא יהיה ניתן לשקם".
"לפי הידוע לנו, נתוני ההדבקה בבתי הספר אינם נמצאים בראש הרשימה של המקומות המוגדרים כמסוכנים וזאת לצד העובדה כי מדובר על השארת מאות אלפי הורים בבית, דבר שיביא לפגיעה אנושה בפרנסתם של הורים רבים ומשפחותיהם והגברת המצוקה והעוני", אומר אריק קפלן, יו"ר הנהגת ההורים בירושלים, שקורא אף הוא לממשלה לא לסגור את בתי הספר של החופש הגדול.
"ברור לחלוטין שביטול התוכנית בגני הילדים יוביל בהכרח להשבתת המשק, כאשר ההורים יהיו חייבים להישאר עם ילדיהם בבית", אומרים בוועד הגנים בהנהגת ההורים הארצית. "לאחר שבועות מספר שבהם אנחנו מקבלים נתונים ברורים שאין הדבקה של ממש בגני הילדים ושיעורי התחלואה נמוכים, ביטול התוכנית בגני הילדים הוא חסר אחריות ומיותר".
״אסור למדינת ישראל להכריז על סגירה נוספת של גני הילדים הפרטים", אומרים קרן אוחנה איוס וחנן דגן מפורום הגנים הפרטיים. "כל הממצאים מוכיחים שאחוז ההדבקות אצל פעוטות הוא נמוך ביותר. זה יסגור חצי משק ויוביל לקריסה סופית שלנו. לא נצליח לשרוד זאת שוב, לאחר שהסבב הקודם הוביל לסגירת 2,000 גנים״.