שבט אחאים ואחאיות: דמיינו לכם שהייתם מגלים יום אחד שיש לכם אחים שלא הכרתם כל חייכם, מה הייתם עושים? אולי לחלקיכם השאלה הזו עשויה להישמע מוזרה, אך יש כאלו שזהו סיפור חייהם. כבר תקופה שקיים מאגר DNA שמטרתו היא לאפשר לילדים שבאו לעולם באמצעות תרומת זרע למצוא את אחיהם – ונדמה שהתופעה הולכת וצוברת תאוצה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"ממש פחדתי מלא למצוא, פחדתי להתאכזב אחרי כל כך הרבה שנים של חיפוש וציפייה", סיפרה אורי ליבר, לאחר שמצאה מספר אחים למחצה מאותו תורם זרע כמו שלה. "זה הלחיץ אותי שזה יכול להתפוצץ לי בפרצוף. הכנתי את עצמי לגרוע מכל, שיכול להיות שאני לא אקבל שום תוצאה. אבל אז הגיעו התוצאות וראיתי שיש לי ארבע התאמות – וצרחתי מאושר".
למרות שהרבה פעמים ישנו רצון למצוא את האחים האבודים, עדיין לא כל הילדים מעוניינים לפתוח את הפרק הזה בחייהם. "אני באמת חושבת שהמשפחה שלי מספקת אותי כביכול", הסבירה נגה גוטשלק-יאיר. "אני לא רוצה ששום אח או אחות יחליפו את האחים הנוכחיים שלי. יובל אחי התאום אמר לי 'תראי הם האחים הביולוגיים שלנו!' ואני לא התלהבתי. כבר יש לי אחות ואח – מה יכול להיות יותר טוב מזה?"
ובזמן שהילדים מנסים ללמוד איך להתנהל בעולם החדש שנפתח בפניהם, ישנם מי שיכולים לספר דווקא על חוויית ההורות בתא המשפחתי המיוחד. "הגילאים הצעירים זה יותר להסביר למה אין אבא, ואחר כך זה להסביר איך באתם לעולם ומאיפה", הסבירו דפנה וטובית גוטשלק-יאיר, האמהות של יובל. "לכל גיל יש את האתגרים שלו, והנה עכשיו הגענו לגיל 17 והבנו שיש חצאי אחים. כשהוא בא אלינו עם הרעיון הזה היינו בעדו, לא היו חששות – הלכנו איתו".