בעוד יומיים יחגוג עם ישראל את כניסתה של שנת תשפ"א, תחת הסגר שהטילה הממשלה לצמצום תחלואת הקורונה. ההגבלות, שייכנסו לתוקף כמה שעות לפני כניסת החג, עלולות להקשות על ישראלים רבים לקיים את מנהג שמיעת השופר. אפליקציית "יום תרועה", שמקשרת בין מבודדים לתוקעים בשופר, ואירועי "שופר בפארק", שיאפשרו תפילה בקפסולות - הם מיזמים שנועדו לפתור בדיוק את הבעיה הזו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"יום תרועה" היא אפליקציה שמחברת בין מי שאין באפשרותו לצאת מהבית, כמו מבודדי קורונה או אוכלוסייה מבוגרת, לבין אנשים שמתנדבים להגיע בסמוך לביתם ולתקוע בשופר. ניתן להירשם לאפליקציה כמתנדב או כמי שמעוניין לשמוע שופר, והמערכת תקשר בין המבודדים ותשבץ מתנדב בהתאם למיקום ולשעות שנתבקשו.
את האפליקציה בנו מתנדבות "כרמל 6,000", יחידת ההיי טק של השירות הלאומי, שהקימו הילמ"ה (היי-טק למען החברה) ורשת אמית. ישראל יגל, מראשי הילמ"ה הסביר כי המיזם נולד בעקבות הסגר והשינויים המהירים בתנאי התפילות בבתי הכנסת, ועל מנת לתת מענה לפוטנציאל גדול של מבודדי קורונה ולמי שמרותקים לבתיהם בימים הנוראים. "המטרה שלנו היא שכל מי שמעוניין יוכל לשמוע את השופר בראש השנה, ושכל מי שיכול לתקוע ומוכן להתנדב ימצא את המקום לעשות זאת", אמר יגל.
את המערכת מלווה מרכז תמיכה המסייע באיתור בעלי תקיעה למבודדים, שלא נמצא עבורם תוקע באופן אוטומטי. בתום התהליך, המבודד יקבל הודעה שנמצא עבורו בעל תוקע.
לחצו כאן להתנדבות לתקיעה בשופר או לבקש לשמוע שופר באתר "יום תרועה"
מיזם נוסף שיאפשר את קיום מנהגי החג תחת מגבלות הסגר הוא "שופר בפארק". האירוע יתקיים ביום ראשון בשעה 17:00 במאות פארקים וגנים ציבוריים ברחבי הארץ, ויכלול תקיעת שופר ותשליך בקבוצות של עד 20 איש. מספר תקיעות השופר בפעילות יעמוד על המינימום ההלכתי הנדרש, לצד ברכות הורים או תשליך.
"'שופר בפארק' הוא אירוע קהילתי לכל המשפחה המשלב את ערכי ראש השנה הכוללים בין היתר תקיעת שופר, ואמירת 'תשליך' ברוח חוויתית יהודית ישראלית", נמסר מתוכנית 'יחד' מבית רשת 'אור תורה סטון' שמארגנים את האירוע בשיתוף 'ארגון רבני צהר' והחברה למתנ"סים.