מתעללים בעסקים: רבים מבעלי העסקים בישראל התעייפו מהסגרים, חשבונות הבנק שלהם כבר הספיקו להתרוקן וכעת, הם לא מתכוונים לסגור פעם נוספת - גם אם זה יעלה להם בקנס. מעט לאחר כניסת הסגר השלישי, שלושה בעלי עסקים אומרים בגלוי בשיחה עם N12, שהפעם הם לא מתכוונים לציית להנחיות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני לא מסוגלת יותר לסגור", אמרה אלה אילון, בעלת רשת מכוני פילאטיס בחדרה. "אני חייבת להתפרנס, זו זכות בסיסית ואני לא יכולה לוותר עליה. בכל סגר אני מפסידה לקוחות וכשפותחים מתחילים ממקום נמוך יותר. לא נשאר לנו לאן לרדת, כבר צמצמנו את הפעילות משמעותית וזה אומר פגיעה בפרנסה גם כשאפשר לפתוח".

"יוצרים מגפה חדשה כדי לטפל בקורונה"

את העסק שלה, "אלה בוטיק פילאטיס ותנועה", היא לא תסגור בסגר הקרוב - כיוון שהיא מלווה מחלימים מפציעות ומניתוחים במהלך השיקום שלהם. "אני רואה הידרדרות אצל הלקוחות", תיארה את השפעות ההגבלות שחוותה בתקופה האחרונה. "אחרי זמן מסוים אנשים הולכים אחורה. לפעמים כשמדובר בפגיעות נוירולוגיות הנזק של קטיעת תהליך השיקום יכול להיות בלתי הפיך".

מתאמנת, פילאטיס (צילום:  Zigres, shutterstock)
"בלי הספורט אנשים סובלים מעלייה של הסוכר בדם". אילוסטרציה|צילום: Zigres, shutterstock

מכוני הכושר והסטודיו, כמו עולם התרבות, אפילו לא הספיקו לחזור לפעילות לאחר הסגר השני ולכן הם רחוקים מלראות את האור. "יוצרים מגפה חדשה כדי לטפל בקורונה", כינתה זאת אילון. "בלי הספורט אנשים סובלים מעלייה של הסוכר בדם ומלחץ דם גבוה יותר, יש לכך השפעות משמעותיות על בריאות הציבור. זה לא פנאי - חובה לפתוח אותנו".

אסור טייקאוואי? הכירו את שמ"ק - "שליחות מרחק קצרצר"

השף רועי שדור הוא הבעלים של מסעדת "מנזה", וגם הוא סבור כי לא יצליח לעמוד בהשלכות של סגר נוסף. "אני מתכוון להמשיך להפעיל את המסעדה גם במתכונת של איסוף עצמי בסגר", הודה בשיחה עם N12.

"יש פה משחק ששיחקתי בסגר הקודם ואין לי כוונה לשחק פעם נוספת", אמר. "אנשים באים, קונים את האוכל בטלפון ואני עושה להם שמ"ק - שליחות מרחק קצרצר. אני נותן להם בפינת הרחוב כמו עסקת סמים".

הוא הוסיף: "העסק מותאם לקורונה. אני לא נוגע באשראי, הם מעבירים לבד - הם בחוץ ואני בפנים. המשלוחים הקצרים מצריכים אותי לצאת ולהיות במגע. רק על משלוחים ארוכי טווח המסעדה לא יכולה להתקיים".

מסעדה סגורה בזמן הסגר (צילום: יוסי זמיר, פלאש/90 )
הפעם המסעדה תיפתח בסגר. אילוסטרציה|צילום: יוסי זמיר, פלאש/90

ההחלטה ללכת נגד ההנחיות לא טריוויאלית ומסכנת את שדור. "אני חושש, אבל אין לי ברירה", הבהיר. "המצב הכלכלי בבית לא טוב, המענקים עוזרים להחזיר את ההפסדים - אבל זה רק חבל הצלה. זה לא מאפשר לעלות למעלה. יש לי עובד, בחור עם צרכים מיוחדים, שיושב בבית ומשתגע. אנחנו משלמים את המחיר בכל פעם על קפריזה של פקיד שממציא נוסחה מסובכת".

"אמשיך לעבוד, אף אחד לא ישלם לי על הסופר או את השכירות"

"אני לא אצליח לשרוד את הסגר מבלי לעבוד", אמרה קוסמטיקאית מאזור המרכז, שעל פי ההנחיות אסור לה לעבוד במהלך הסגר. "אני מתכוונת להמשיך לעבוד. אני גרושה עם שני ילדים שצריכה לפרנס ואין מצב שאני לא אעבוד. אף אחד לא ישלם לי על הסופר ואת השכירות, אני חייבת להביא אוכל הביתה".

"כמות העבודה כבר יורדת", תיארה. "יש מטופלים שלא יבואו ומטופלים חדשים לא יפנו. מטופלות שואלות אם אני עובדת למרות הסגר, כשאני אומרת 'כן' - הן קובעות בשמחה ובאות. מה שאני בטוח יכולה להגיד שהפתרון לתחלואה הוא לא להטיל שוב סגר, זה מקומם".

"הממשלה אפשרה למי שיש כסף לטוס לחו"ל", סיכמה בייאוש הקוסמטיקאית. "ככה הגיעה המוטציה לארץ והעלייה בתחלואה. אלו שלא יכלו להרשות לעצמם לטוס לחו"ל, כי העסקים שלהם במצב קשה - נותרים עכשיו ללא פרנסה. מתעלמים ממי שבאמת זקוק לעזרה".

כל מה שרציתם לדעת על עבודה כקוסמטיקאית (צילום: Shutterstock | By Nakleyka)
גם הקוסמטיקאיות מתכוונת לעבוד בסגר|צילום: Shutterstock | By Nakleyka

ראש העיר רמת גן כרמל שאמה הכהן הודיע על מרד לפיו לא תבוצע אכיפה כנגד עסקים שימכרו בטייק-אווי: "אין סיבה להגבלה המיותרת הזו. עיריית רמת גן לא תבצע אכיפה כנגד עסקים שימכרו ב-Take away - חלק מהעסקים הקטנים על סף קריסה". 

עיריית רמת גן לא תבצע אכיפה כנגד עסקים שימכרו ב-Take away. ✍️ סעיף 4-ב לסיכום דיון קבינט המומחים הלאומי (פרופסורים...

פורסם על ידי ‏כרמל שאמה הכהן‏ ב- יום ראשון, 27 בדצמבר 2020