ענף הספורט הימי "קייטסרפינג" - או גלישת עפיפונים - פועל בישראל כבר קרוב ל-20 שנה. אבל דווקא נגיף הקורונה הוא זה שהרים אותו לגובה. "הקורונה פשוט האיצה את התהליך", מודים האנשים שהפכו את רדיפת העפיפונים למקצוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בגלל הקורונה נוצר מצב שיש המון אנשים בארץ, שהרגישו נורא כלואים בבית וחיפשו את החופש", הסביר עידן קפלן, מנהל בית ספר לקייט-סרפינג IKS בחוף פולג. "הם חיפשו לבוא לים, לנשום את הרוח. אין באמת את ההתקהלות הזאת שיש אולי בתחומי ספורט כמו כדורגל וכדורסל".
מנהל מועדון הגלישה "לגונה" בבת ים אמיר אבינועם סיפר: "המון אנשים הגיעו אלינו לקורסים ותמיד שמעת מהם: "אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות, ועכשיו יש לי זמן". הקורונה פשוט האיצה את התהליך".
בענף הזה, סיפר לנו קפלן שמדובר באנשים יותר מבוגרים שמגיעים אליו לבית הספר לקייטסרפינג. "אפשר לראות שהסוג העיקרי, הסוג העיקרי של האנשים זה בדרך כלל הבחור בן 45-40, ההייטקיסט", תיאר. "מסיים את היום שלו במשרד, מגיע לחוף וגולש".
בישראל אין רגולציה בענף הספורט הזה, וכל מי שרוצה יכול לרכוש ציוד מתאים שמחירו נע בין 3,000 ל-10,000 שקלים. אך המקצוענים ממליצים בחום - אל תיכנסו למים לפני שעברתם קורס, שעלותו נעה בין 1,500 ל-2,000 שקלים. "זה לא ג'ט סקי. אתה לא בא, מפעיל את הגז, לוחץ ונוסע. זה לא. יש פה כוחות חזקים שפועלים. זה כמו לאלף סוס פרא", הסביר אבינועם שמנהל מועדון גלישה.