כחודשיים אחרי שנאלצו לסגור בשל הגבלות הקורונה, יכולים בעלי חנויות הרחוב לנשום מעט לרווחה אחרי שהבוקר (ראשון) הם הורשו לפתוח את בתי העסק. אך עם השמחה של בעלי חנויות הרחוב, מרכזי הקניות הפתוחים נותרו סגורים ושם איימו השבוע במרד. בעלי החנויות מסתכלים קדימה וכבר חוששים מסגר נוסף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במרכזי הקניות ביג קסטינה וביג קריית גת, מימשו בעלי העסקים את האיום ופתחו חלק מהחנויות. שוטרים שהגיעו למקום חילקו קנסות ודרשו סגירה מיידית של החנויות. על אף האיסור, רשת האופנה פוקס פתחה את החנויות גם בחלק ממתחי הקניות הפתוחים, והכניסו עד 4 קונים בכל פעם – בהתאם להגבלות שהוטלו על חנויות הרחוב. בהתאגדות רשתות המסחר, האופנה וההסעדה מסרו כי הם "תומכים באופן מלא בהחלטת הנהלת מרכזי ביג. בעקבות החלטת הקבינט המפלה בין חנויות רחוב לבין חנויות במתחמים פתוחים".
"רוב העסקים עוטפים את הסחורה בשקיות של רמי לוי או סיטי שופ מחשש לקבל קנסות", אומרים לקוחות שרכשו בחנויות במרכזי הקניות. בחנות צעצועים בביג קסטינה הפנה השומר בכניסה את הלקוחות לדלת הספקים מחשש לקנס.
על אף הודעת התאגדות רשתות המסחר על כך שרשתות רבות יפתחו היום את החנויות במרכזי הקניות הפתוחים, החנויות במרכז הקניות באשדוד נותרו סגורות. "שמעתי שיש מרד ושהחנויות נפתחות נגד ההנחיות אבל הכול סגור", אומרת שירן שהגיע מרמלה למתחם ביג באשדוד. "לא מצאתי פה כלום. פשוט זוועה. הכול סגור".
למרות השמחה וההתרגשות שחשים חלק מבעלי החנויות והתורים הארוכים בכניסה, גם הם מבינים שהגבלות נוספות הן רק עניין של זמן. "יש התרגשות אבל כואב לנו על שאר העסקים שלא פתחו. היינו סגורים שלושה חודשים והיה מאוד קשה. אני תלויה גם באירועים ואם הם סגורים אבל זה יותר טוב מלשבת בבית", אומרת אורנה גלילי בעלת חנות לגלביות. "מסתמן שהולך להיות סגר יותר חזק ולא בסגר. צריך לקחת את הכסף ולתת אותו לסל הבריאות ולתת למדינה להישאר פתוחה. השמחה שלנו מהולה בעצב. שמחה זמנית".
אילן שושן בעל חנות בגדים בתל אביב לא הצליח להסתיר את ההתרגשות: "ברוך השם אנחנו שמחים ואני מקווה שבעזרת השם כולם יהיו שבעי רצון. אני מקווה שיגיעו אנשים וישמרו על המרחק וההנחיות כדי שנוכל להתקדם. עברנו תקופה מאוד קשה. אתה לא יכול להיכנס הביתה עם שמחה".
"מנסים מה שאפשר לעשות. הקורונה מאוד פגעה בנו, לא עבדנו שלושה חודשים. צריך לריב עם בעלי הבית על שכירות, להתווכח. מאוד קשה", אומר רוני יומטוב, בעל חנות בגדים בתל אביב. "זאת תחושה מרגשת מאוד לפתוח היום. אתה כל הזמן חושש למצב הכלכלי ודואג למשפחה. צריך לחיות עם המחלה ולפתוח את הכלכלה. לא יהיה לנו כסף".