הבוקר (חמישי), התקיימה בנתב"ג קבלת פנים למאות העולים הראשונים שמגיעים ארצה במסגרת מבצע עלייה "צור ישראל" מאתיופיה. בקבלת הפנים נאמו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ, ושרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שטה. במסגרת המבצע, מתכוונת ממשלת ישראל להעלות ארצה עד ינואר, 2,000 עולים מאתיופיה, מתוך 8,000 שנמצאים במחנות העולים שם. בארגונים הנאבקים להעלאת יהודי אתיופיה, לא השתתפו בשמחה, וביקרו את ההחלטה לעלות מספר מצומצם יחסית.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראש הממשלה בירך את העולים: "שרה ואני עמדנו עם דמעות בעיניים, רואים את העולים יורדים מהמטוס, נוגעים בקרקע ארץ ישראל, ואימא משתטחת ומנשקת את האדמה ונושאת תינוקת שקוראים לה ירושלים, ועוד אחת בשם אסתר, זו המהות של הסיפור היהודי והציוני. אחינו ואחיותנו היקרים אנו נרגשים לקבל אתכם - ברוכים הבאים לארץ ישראל, ברוכים הבאים למדינת ישראל".
שר הביטחון גנץ נאם והבטיח לעולים לדאוג לקליטתם בארץ: "עלינו מוטלת האחריות לוודא שלא רק בעלייה נעסוק אלא נמשיך את משימת הקליטה, שנמשכת וחוצה מדור לדור, היא לא מסתיימת. אני חש היום מידה מסוימת של תחילת סגירתו של מעגל, המחייב שנסגור אותו. יחד אנחנו מממשים את החזון הציוני, במובנו הטהור ביותר – קיבוץ גלויות בארץ ישראל. אתם עולי אתיופיה היקרים, נושאים על גביכם מסורת נפלאה של אלפי שנים, זו חובתה של ישראל לדאוג לכם".
"אנחנו חייבים להפיק את הלקחים הנדרשים ולוודא שהתהליך יהיה טוב יותר מבעבר, בחינוך בצבא בשוק העבודה והתעסוקה, אנחנו צריכים להיות כאן ללוות את העולים. אנחנו מאוד גאים בכך שמדינה ישראל לא סוגרת את שרי העלייה למרות הקורונה".
שרת הקליטה תמנו-שטה, שהובילה את המהלך, אמרה: "מעל כל הוויכוחים וחילוקי הדעות, עליית 500 מתוך 2,000 עולים, הוא המעשה הטוב ביותר שעשתה הממשלה הזאת. הסתובבתי במחנות העולים - חייבים לזרז ולסיים את עלייתם של שארית יהודי אתיופיה שממתינים שם עשרות שנים. זו חובה מוסרית שמוטלת על מדינת ישראל".
השרה, אשר יצאה למשלחת מיוחדת לאתיופיה ביום ראשון האחרון כדי להשתתף בהכנות למבצע "צור ישראל", שבה היום ארצה יחד עם מאות עולים, בשתי טיסות מיוחדות של הסוכנות היהודית שנחתו זו אחר זו בהפרש של מספר שעות. מחר בבוקר צפוי לנחות בנתב"ג מטוס נוסף ועליו כ-100 עולים מבני העדה האתיופית.
על אף הברכות החמות, הפעילים למען העלאת יהודי אתיופיה לא מסתפקים בעלייה המתוכננת עד ינואר. "השמחה הגדולה על המשפחות המתאחדות מהולה בעצב על אלו שנותרו מאחור", מסר יו"ר מטה המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, אורי פרדניק. "אנו מברכים את שרת הקליטה והעלייה פנינה תמנו-שטה על עשייתה ותרומה להצלת 2,000 נפשות. אך גם ביום זה, אסור לנו לשכוח את אחינו שנותרו באתיופיה. כל יום שבו העלייה ממשיכה להתעכב ונשארים מאחור אלפי יהודים, גוברת הסכנה הממשית למשבר הומניטרי בקרב הקהילה היהודית באדיס אבבה וגונדר. ממשלת ישראל חייבת לפעול בהקדם למימוש ההחלטה שקיבלה ב-2015 ולא - נצא למחאה גדולה".
מוקט פנטה, פעיל עלייה שנלחם למעלה מעשור להעלות את דודתו לארץ, היחידה שנשארה בהמתנה מבין 8 אחים ואמא שלה, הגיב גם הוא באותה רוח: "הממשלה הזו שוב שוברת את שיא הציניות של עצמה ביחס להחלטות שמתקבלות בעניין העלאתם של יהודי אתיופיה, אבל לא מתבצעות. שוב פעם ממשלת נתניהו בלי טיפת מוסר בסיסי לחיי אדם, מחליטה להעלות טיפין טיפין את שארית יהודי אתיופיה כחלק ממשחק פוליטי, במקום לממש את ההחלטה שהיא קיבלה בשנת 2015. להעלות את כל שארית יהודי אתיופיה עד סוף השנה הזו. הממשלה חוגגת על מכסות בעליית יהודי אתיופיה, כאשר אלפים היו אמורים להיות כבר כאן, כולל הדודה שלי שממתינה לבד מעל עשור ללא שום סיבה. נמשיך להילחם במדיניות מפלה שמבדילה בין יהודי ליהודי, ובשלטון שעושה צחוק מהקהילה שלנו".
קליטת העולים
במשרד העלייה והקליטה ובסוכנות היהודית, נערכים לקליטתם של העולים בתום הבידוד בשני מרכזי קליטה בצפון. מיד לאחר נחיתתם יכנסו העולים לבידוד בהתאם לנוהל הגעת עולים חדשים, ולאחר מכן יתאחדו עם בני משפחותיהם הממתינים להם בישראל.
העולים יקבלו מעטפת שירותים רחבה וליווי צמוד בכל תחומי החיים, ובעיקר לימוד עברית והכנה לקראת השתלבות בתעסוקה ובמערכת החינוך הישראלית. מדובר ביריית הפתיחה של יישום החלטת הממשלה מאוקטובר האחרון, להעלאתם המיידית של אלפיים ממתינים באתיופיה, ולקראת הגשת מתווה להמשך העלאתם של כלל הממתינים במחנות.
נשיא השגרירות הנוצרית בישראל, יורגן ביולר, בירך על מבצע העלייה: "אנחנו שמחים לראות את בני הקהילה היהודית באתיופיה מגיעים סוף סוף לישראל. מבצע העלייה הזה מגיע ברגע קריטי שבו התנאים של הממתינים לעלות לישראל רק מחמירים. אנחנו מברכים על החלטת ממשלת ישראל להביא אותם במהירות הביתה. זו זכות לשגרירות הנוצרית להיות גורם מסייע ותומך במאמץ ההיסטורי וההומניטרי להעלות את אחרוני בני הפלשמורה לישראל, לאחד את המשפחות ולהגשים את חלומותיהם של דורות רבים - להגיע לארץ המולדת היהודית".