עסקים רבים בישראל שכוללים את חדרי הכושר, המסעדות, הברים, ענף האירועים והתרבות, סגורים כבר חודשים ארוכים ונאבקים לשרוד. אחרים, חויבו להתאים את עצמם להנחיות המשתנות. אל מול העסקים הסגורים נראה כי בתחבורה הציבורית, בנמל התעופה בן גוריון, בשווקים ובמקומות נוספים אין שמירה על ההנחיות, אין הקפדה על הריחוק החברתי – והכול בחסות החוק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כך למשל נראה הבוקר (ראשון) נתב"ג, עם המוני נוסעים ממתינים בצ'ק אין ליציאה מהארץ בתורים צפופים. מאות אנשים – ללא כל הקפדה על הנחיות הריחוק החברתי. בנמל התעופה אומנם מסתובבים פקחים שתפקידם להפריד בין הנוסעים ולוודא שמירה על הנחיות משרד הבריאות, אולם השתלטות על כמות גדולה כל כך של אנשים מורכבת למדי.
גם בסרטון שצולם בשבוע שעבר ברכבת הקלה בירושלים, נראים המוני נוסעים מצטופפים זה לצד זה בקרונות. גם תחנות רכבת ישראל, כפי שניתן לראות בתיעוד, הומות אדם. בשווקים בירושלים ותל אביב, מחנה יהודה ושוק הכרמל, תועדו התקהלויות המוניות. לאלו נוספים גם הקניונים, שעם פתיחת הפיילוט לקראת ה"בלאק פריידי" התמלאו בקונים.
לצד התיעודים הרבים שחושפים התקהלויות המוניות במקומות שנותרו פתוחים – עומדים אותם עסקים שממתינים בקוצר רוח להיפתח, במאבק יום-יומי. כך לדוגמה חדרי הכושר, לנוכח העובדה שמשרד הבריאות אוסר על קיום אימונים בחדר סגור. לחדרי הכושר מתווספות המסעדות ובתי הקפה, שיכולים לפעול במתכונת משלוחים או באיסוף עצמי ("טייק-אווי") בלבד – ואילו הישיבה במקום אסורה.
ככלל, על פי הנחיות משרד הבריאות אסור להפעיל כל "מקום הפתוח לציבור או בית עסק" – הגדרה הכוללת מקומות בילוי, מסחר, תרבות, תיירות או פנאי, בתי אוכל, בריכות שחייה, יריד, מכון כושר וסטודיו, מוסדות חינוך שפעילותם לא הותרה וקניונים ומוזיאונים שפעילותם לא הותרה. אל מול כל אלו – מגיעים התיעודים המקוממים, החושפים את האבסורד בתהליך קבלת ההחלטות, באכיפה ובשמירה על ההנחיות.