מאז הקמת תאגיד השידור הציבורי, 300 עובדי המטה שאינם עיתונאים היו מאוגדים בהסתדרות הכללית. הם ציפו לליווי במשא ומתן להסכם קיבוצי, ייצוג עובדים - אבל חשו שהם די לבד. כעת, הם נאלצים לשמוע את האמת ישר לפנים - ההסתדרות הכללית מתנערת מהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"דרשנו שירות, דרשנו שיביאו נציגים, דרשנו שתהיה התערבות וראינו שיש איזה מעין אפתיות כזאת כלפי הטיפול בתאגיד", אמר בתסכול אלירן גבאי מועד עובדי התאגיד לחדשות 12.
שיחת טלפון מקרית של עובד בתאגיד עם ההסתדרות בעניין מועדון ההטבות, גילתה שתחושת הנטישה של חברי הוועד הייתה מוצדקת. "באותו רגע כמובן שהקרקע נשמטת לך מתחת לרגליים", הוסיף גבאי. "דברים שעשית במשך כמעט ארבע שנים וניסית לייצר ביטחון תעסוקתי לאותם עובדים, שצריכים את זה, אגב".
ההלם רק גבר כשנציג ההסתדרות הסביר את הסיבה האמיתית מאחורי עזיבת העובדים. "אני רק יודע שהוא כנראה מפחד, לא יודע מה התוכניות של ביבי או שאולי כן יודע לגביכם". שרית עיני-אביב מועד העובדים של התאגיד שיתפה כי הם הופתעו מאותו השיח. "היינו בהלם, הייתה שתיקה בשיחה. גם אתה מרגיש שאומרים לך שלא רוצים אותך, אתה מרגיש כאילו אין טעם לשיחה הזאת".
בשיחת זום עם בכיר מאוד, יושב ראש הסתדרות עובדי המדינה, הם נשלחו לחפש ארגון אחר. "אמרתי לשרית (חברת הוועד) תקשיבי, ההסתדרות לא רוצה את התאגיד", כך התבטא אריאל יעקבי באותה השיחה. "במצב כזה אני לא יכול להשאיר אתכם לבד, אני אחפש לכם בית".
"הדבר הזה הוא ממש בגידה בערכי ההסתדרות. זו התנהלות שהיא לא ישרה, לא ערכית, מה שאני רואה בה כאיזשהו היעדר של אומץ לב מנהיגותי, שלא לומר פחדנות", טען יאיר טרצ'יצקי יו"ר ארגון העיתונאים. "זה משהו שהוא פשוט הוא בלתי נתפס".
בינתיים, עובדי המטה בתאגיד הקימו לעצמם גוף אחר שייצג אותם, "ארגון עובדי התקשורת", אבל ההסתדרות לא טרחה כבר חודשיים לשלוח מכתב שחרור רשמי, והעובדים שננטשו ייאלצו להמשיך להמתין.
תגובת ההסתדרות: "ההסתדרות היא ארגונם היציג של כ-800 אלף עובדות ועובדים. הניסיון לייצר מצג שווא כאילו יושב ראש ההסתדרות הורה למנוע ייצוג של קבוצת עובדים כלשהי, זה סילוף חמור של המציאות. אם מצרפים לכך את הרמיזה על שיקולים פוליטיים, מדובר בגיבובי שטויות שמקורם בפרשנות אישית".